İlginç Buluşlar Silivri'de Buluştu

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, uçak gövdesi için tasarlanmış paraşütten, damlatmayan çay bardağına, x ray cihazında ötmeyen kemerden, özel hasta yatağına kadar Türkiye'nin en ilginç buluşlarına ev sahipliği yaptı.

İlginç Buluşlar Silivri'de Buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İnovatif ürünlerin, sanayicilerle buluşturulmasının hedeflendiği Silivri Belediyesi Buluş Günleri 16- 17 Haziran tarihlerinde Silivri Sahili eski Festival Alanında gerçekleştirildi. Adres Patent ve Silivri Sanayici İşadamları Derneği’nin desteği, Kadir Has ve Aydın Üniversiteleri’nin de katılımıyla gerçekleşen Buluş Günleri’ne, 62 ayrı tescilli buluş sahibi katıldı.

 

YÜKSEL; “SİLİVRİ BELEDİYESİ, BELEDİYECİLİKTE ÇAĞ ATLADI”

Buluş Günleri’nde ilk konuşmayı yapan Adres Patent Firması Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yüksel; “İstanbul’ un artık en yenilikçi ve inovasyoncu ilçesinin hangisi olduğunu söylemeye gerek yok.  Böyle bir toplantı, buluşçuyu ve iş adamını bir araya getirme etkinliği Türkiye’de ilk olarak gerçekleştiriliyor. Birçok belediye, asfalt ve yol yapmaktan öteye geçemedikleri için hala bu noktaya gelemediler. Silivri Belediye Başkanı ve ekibinin, sanayiciyle ve yenilikçilerle iş birliği yapması, bu konuyu görev edinmesi belediye anlamında bir çağ atlamadır. Türkiye buluş ve patent alma anlamında uyanışlar gösteriyor. Türkiye her ne kadar gayret gösterse de teknolojik olarak düşük seviyede ürün ihraç ettiği için sadece kilo satıyor, teknoloji satamıyor. Bu da bizim tüm insanımızın sosyal, ekonomik seviyesini etkiliyor ve biz geri kalmış bulunuyoruz. Türkiye 150 bin civarında patente sahip. 1890’dan bu yana patent sayımız bu. Adres patentin hedefi bir milyon patent.  Bunu bir iddia olarak değil, buradaki firmaların inancı ve düşüncesiyle yapacağımıza inanıyoruz. Sizler tarihi bir adım attınız. Katılım az olabilir ama bu birinci adımdı ve bu adımı birlikte attık. Hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

 

ÖMER; “İNANDIĞINIZ VE GÖNÜL VERDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER”

İlk adımın Silivri’de atıldığının altını çizen Makina İmalatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öksüz Ömer, konuşmasında şunları söyledi; “Türkiye makine imalatında 200 ülke içinde 16. Sırada. Bu gün yapılanlar yeterli değil, bunun yolu üretmek ve satmaktan geçiyor. Satım maliyetini arttırmak için ürettiklerimizi geliştirmemiz önemli. 2023’te bir milyonluk patente ulaşacağımıza inanıyorum. Bugün burada bir ilk gerçekleşiyor. İlkler her zaman çok zordur. Fakat başarılı şekilde yapılırsa kazandırır. Ben bu yolda ilk adımı attığı için, inandığı ve gönül verdiği için Sayın Silivri Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Ne kadar uygun rüzgârınız olursa olsun; bir hedefiniz, varmak istediğiniz bir liman yoksa denizin ortasında dolaşır durusunuz. Bizim hedefimiz yeni şeyler üretmek, bulmak ve doğru limana ulaştırmak olmalıdır. Umarım bu organizasyonun devamı sağlanır.”

 

KOCABAŞ; “LİDERİN VİZYONU ÇALIŞMA ARKADAŞLARININ TEMPOSUNU BELİRLER”

SİAD adına bir konuşma gerçekleştiren Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Sekreteri Hakan Kocabaş; “Son 4 aydır Silivri Sanayi Bölgesi oluşturulmasını amaçlıyor ve bu doğrultuda yoğun bir uğraş veriyoruz. İlçemiz için her zaman büyük düşünüyoruz. Bugün, bu organizasyona emeği geçen arkadaşları kutlarım. Ancak liderin vizyonu çalışma arkadaşlarının temposunu belirler. Bu yönüyle Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

 

BÜYÜKGÖNENÇ; “GELECEĞİ GÖREN BİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ OLDUĞU İÇİN ŞANSLIYIZ”

Başkan Işıklar’ın Silivri için bir şans olduğunu belirten İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ülkü Büyükgönenç ise; “Ülke olarak icat ve inovasyon konusunda oldukça geriyiz. Buluş günleri, ilçemiz adına çok önemli bir çalışma.  Belediye Başkanımızın böyle bir girişimde bulunması da çok çok önemli. Geleceği gören bir Belediye Başkanımız olduğu için şanslıyız. Bu organizasyona okullarımızı da dahil edelim, gençlerimiz üretiyor ve birçok buluş ortaya çıkarıyorlar. Emeği geçen başta Başkanımıza, Kaymakamımıza, Adres Patent’e çok teşekkür ediyorum. İnşallah organizasyonu fuara çevirir ve uluslararası kapsamda gerçekleştiririz” şeklinde konuştu.

 

IŞIKLAR; “HAYAL GÜCÜNÜN PEŞİNDE KOŞACAK CESARETLERİN ÖNÜNÜ AÇIYORUZ”

Hayal gücünün, bilgi ve paradan önemli olduğunun bir kez daha altını çizen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar şunları söyledi; “Değerli konuklar burada olduğunuz için çok memnunum. Az katılım olsa da ısrarla, inatla bu çabayı sürdüreceğiz. Bizim derdimiz Silivri. Biraz akılla yeryüzü cenneti mümkündür. Sabırlı olmak lazım. Nereye gideceğini bilmeyen geminin yelkenine, rüzgârın hiçbir faydası yoktur. Silivri Belediyesi olarak ilk defa Türkiye’de fotoğraflı sayısal değerli Kent Envanteri oluşturmuştuk. Bu çalışmayla belediye hizmetlerinin bilişim teknolojileri kullanarak yapılmasına dayanan bir ödül de almıştık. Bilmek yönetmektir, bilmek üretmektir. Fırsatlar zorluklardadır, bunu iyi değerlendirmek gerekir. Hayal gücü paradan ve bilgiden önemlidir. İnsanın bir hayal gücünün peşinde koşacak cesaretinin ve azminin önünü açmamız lazım. Bugün burada bu amaç uğruna attığımız bu ilk adım, anı olacak. Çok daha iyisini yapabilecek kapasitemiz ve hayal gücümüz var. Daha yaşanır bir Silivri tek hayalimiz.”

 

KESER; “BÜYÜK OLAYLAR KÜÇÜK ADIMLARLA BAŞLAR”

Silivri Kaymakamı Salih Keser, bilimin masallardan gerçeğe taşındığını söylediği konuşmasında; “Biz yöneticiler için önemli bir programın içerisindeyiz. Biz çocukken ninelerimiz masal anlatırlardı. Masallar imkânsız şeyleri anlatırdı ama ufkumuzun hayal gücümüzün gelişmesini sağlardı. Bilim artık masallardan çıktı gerçekten bilim oldu. Büyük olaylar küçük adımlarla başlar. İlçemizde bu etkinlik ilk defa Belediye önderliğinde gerçekleşiyor. Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Bilimi iyi şekilde kullandığımızda iyi neticeler elde ediyoruz. Teoriden uygulamaya geçmek çok önemli. Ben Belediye Başkanımıza ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Hepimize hayırlı olsun” dedi.

 

IŞIKLAR BULUŞLARI TEK TEK İNCELEDİ

Kurulan stantlarda 62 ayrı tescilli buluş sahibini tek tek ziyaret ederek hoş geldiniz diyen Başkan Işıklar, tüm buluşları ayrı ayrı inceleme imkânı buldu. Uçak gövdesi için tasarlanmış paraşütten, damlatmayan çay bardağına, x ray cihazında ötmeyen kemerden, felçli hastaların tüm ihtiyaçlarını hareket etmeden karşılayabileceği özel hasta yatağına, deniz bisikletinden, tablo görünümlü çamaşır kurutmalığına, balık cımbızından, elektrikli çarpım tablosuna, kişisel şifreleme anahtarından, akıllı kürsüye kadar birçok buluşu inceleyen Işıklar, buluş sahiplerini alkışlayarak tebrik etti.