İBB'den Silivrili üreticilere müjde !

İstanbul'da ihtiyaç sahiplerine günlük 25 ton olarak dağıtılan sütü Mayıs ayı itibariyle Silivri ve Çatalcalı üreticilerden alacak olan İBB, şimdi de Silivri çiftçisi ile sözleşmeli sebze yetiştiriciliğine başlıyor.

İBB'den Silivrili üreticilere müjde !
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Tarımsal ve Hayvancılık Ürünleri Pazarlama Kooperatifi'nin önderliğinde Silivri Sebze Birliği tarafından İBB ve ilçe çiftçilerinin buluşturulacağı sözleşmeli tarım modeli hayata geçiyor.
Konu ile ilgili hem Kooperatifin hem Birliğin Kurucu Üyesi Süleyman Gencoğlu'ndan açıklama geldi. İBB tarafından fidesi, gübresi, ilacı ve sulama ekipmanlarının ücretsiz verileceği aynı zamanda alım garantisinin olduğu karpuz, domates, biber, patlıcan ve salatalık çeşitleri toprakla buluşuyor.
GENCOĞLU: İBB'NİN SÖZLEŞMELİ YETİŞTİRİCİLİK PROJESİNDE SİLİVRİ SEBZE BİRLİĞİ İLE YOLA ÇIKILDI
Gencoğlu'nun konuyla ilgili yaptığı açıklama şu şekilde: “6 ay önce İBB iştiraki İSYON Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Günaydın'ın yönlendirmesi ile kooperatifimiz kurulmuştur. Kurucu üyelerimiz gerek Gökhan Bey'le gerekse muhtarlar ve Gıda Daire Başkanı Ahmet Atalık ile birçok kez toplantı yaparak uygulanacak projelere destek olmuştur.
Yine tarafımızdan organize edilen köy gezileri İBB yöneticilerine projeleri hakkında ışık tutmuştur. İBB'nin sözleşmeli yetiştiricilik projesinin ilçemiz ayağında da bu işi çok iyi yapacağına emin olduğumuz Silivri Sebze Birliği ile yola çıkıldı.

“25 ÜRETİCİ İLE 400 DÖNÜMLÜK ALANDA EKİM PLANLAMASI OLUŞTURULDU”
Birlik üyelerinden 29 üretici ile 472 dönümlük bir alanda ekim planlamasını oluşturduk. Önümüzdeki günlerde ekimine başlanacak ürünlerin yetiştirme süresi içerisinde takipleri de yine İBB ziraat mühendisleri tarafından yapılacak.
“ÜRÜNLERİN FİYATI İLE PEŞİN ALINACAK OLMASI ÜRETİCİYİ MUTLU ETMİŞTİR”
Üretim maliyetinin ciddi bir bölümünü oluşturan fide, gübre, ilaç ve sulama kalemlerinin İBB tarafından karşılanacağı ve yetişen ürünlerin fiyatı ile peşin alınacak olması üreticiyi mutlu etmiştir. İlçemiz çiftçilerinin daha çok para kazanması, onların daha sağlıklı ürünler yetiştirmesinin önünü açacaktır.
“KOOPERATİF VE BİRLİK OLARAK HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIR OLDUĞUMUZ BİLİNMESİNİ İSTERİZ”
Özellikle son virüs salgını ile var olan öneminin daha da çok anlaşılması tarım ve hayvancılığın ilçemizde gelişmesi adına çalışan tüm kurumlar ile hazırlanacak projelerin uygulanması konusunda Kooperatif ve Birlik olarak her türlü desteğe hazır olduğumuz bilinmesini isteriz.”