Çakma müfettişlere suçüstü

Kendilerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişi olarak tanıtarak Silivri ve çevresinde bulunan inşaat firmalarına giderek para alan 2 kişi, Silivri Jandarma ekipleri tarafından suçüstü yakalandı.

Çakma müfettişlere suçüstü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edinilen bilgilere göre Selimpaşa’da bir inşaat firmasına giderek kendilerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişi olarak tanıtan E.Ö. ve G.T. Y isimli şahıslar firma sahibi S.Ç.’nin inşaatında sahte teftiş yaptılar. İnşaatında çeşitli eksikliklerin olduğunu ve yaklaşık 15/20 bin lira cezanın kesileceğini kendilerine Bin lira verilmesi halinde bu eksikliklerin görülmeyeceği belirtirler. Bunun üzerine inşaat firması sahibi yanında 400 TL’nin olduğunu geri kalanını da ertesi gün verebileceğini söyler. Dolandırıcılık şüphelisi iki kişi 400 TL’yi alıp kalanını da ertesi gün almak kaydıyla firmadan ayrılırlar.

Durumdan şüphelenen firma sahibi S.Ç. ,Jandarmaya müracaat ederek başından geçenleri anlatıp şüphelilerden şikâyetçi oldu. Ertesi gün kalan bakiyeyi almak için inşaat firmasına geri gelen şüpheliler parayı aldığı esnada Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınarak gerekli işlemler için Selimpaşa Jandarma Karakoluna götürüldü. Yapılan araştırmada şüphelilerin İlgili Bakanlıktan emekli oldukları ve E.Ö.’nün aynı yöntemle dolandırıcılıktan kesinleşmiş hapis cezasının olduğu tespit edildi. Büyükçekmece Adliyesine çıkarılan şüphelilerden E.Ö. tutuklanarak Metris cezaevine gönderilirken G.T. Y serbest bırakıldı.