İlişkilerde Cinsel ve diğer problemler

İlişki iki veya daha fazla bireyin kurduğu iletişim biçimidir. İlişki birbiri ile iletişimi devam sosyal bir kavramdır.

TAKİP ET

İlişki iki veya daha fazla bireyin kurduğu iletişim biçimidir. İlişki birbiri ile iletişimi devam sosyal bir kavramdır. Sadece bunu evlilik olarak düşünmemek gerekir. İş arkadaşlarınızla, çocuğunuz ile, anne –babanız ile kurduğunuz iletişimde ilişkinin bir parçasıdır. Bu hafta Çiftler ilişkileri nasıl yönetiyor?, Hangi konularda problem yaşanıyor?, Problemler nasıl çözülebilir? bunlardan bahsedeceğim.
İlişkilerde yaşanan başlıca problemler;
Sorumlulukların paylaşılmasındaki dengesizlik
Aldatma
Cinsel problemler
Temel değer, inanç ve kültür farklılıkları ve saygı gösterilmesindeki zorluklar.
Kendine kişisel alan ayırmamak
Alkol ve madde bağımlılığı
Aile içi şiddet ve birçok madde daha sıralayabiliriz.
İlişkide bir şeyler kötü gitmeye başladığında suçu partnerinize atmak kolaydır. Ancak ilişkide her şey karşılıklıdır.
Eşiniz ile sorumlulukları belirlemek, yardımlaşmak partnerinizin yükünü hafifletecek hem fiziksel hem de duygusal yorgunluğunu azaltacaktır.
Bir tartışma sonrası iletişimi tamamen kesmek ilişkiyi yormak, yıpratmak anlamına gelir. Siz problemleri görmüyor, kabullenmiyor ve savunma mekanizması olarak kaçmayı tercih ediyorsunuzdur. Kendinize ve partnerinize sakinleşmek çözüm üretmek için 15 dakika zaman tanıyın. Sonrasında neden tartıştığınızı, tartıştığınız konuyu nasıl çözebilirsiniz sakince konuşun.
Yaşadığınız tartışma konusu ne ise o konunun dışına çıkmayın. Yıllar önceki konuyu açmak ilişkide yapacağınız en yanlış harekettir. Steinberg'in dediği gibi ''Odağınızı kaybetmeyin''. Her şeyi zamanında tartışın.
Birbirine karşı anlayışlı olmak, sabır göstermek zaman tanımak problemlerin çözüldüğünü görmek için önemli kavramlardır. Eğer ki tek başınıza halledemiyorsanız mutlaka bir çift terapistine gitmek fayda sağlayacaktır.
Ayrıca; İlişkilerde sorun yaşandığında günlük hayata adapte olmakta bir o kadar zorlaşır. Problem çözüme kavuşmadıkça endişe, tedirginlik ve huzursuzluk seviyeniz artış gösterir. İş ve sosyal yaşantınız olumsuz etkilenecektir.
Mutluluk sorunsuz bir yaşam değil, onlarla başa çıkabilme yeteneği demektir. - James Robert Brown
Psikolog
Kardelen Ayşegül ÖZGÜR

Bakmadan Geçme