'Kaybedilmiş Toprakların Aziz Hatıralarıyız'

Büyük Mübadele Derneği 2'inci Olağan Kongresi'nde başkan seçilen Sabit Semiz, 'Büyük mübadil Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de söylediği gibi, bizler bu ülke için kaybedilmiş toprakların aziz hatıralarıyız ve bu hatırayı yaşatmak bizim boynumuzun borcudur.' dedi. Dört yıldan bu yana başkanlık görevini yürüten Nergis Şahin Eteke bu kongrede aday olmadı.

TAKİP ET

Tek listenin oylandığı Büyük Mübadele Derneği Olağan 2'inci Kongresi'nde, Sabit Semiz derneğin yeni başkanı oldu. Dört yıldan bu yana başkanlık görevini yürüten Nergis Şahin Eteke bu kongrede adaylık başvurusunda bulunmadı.Başkanı Özcan Işıklar'a da teşekkür etti. Sabit Semiz başkanlığındaki yeni Yönetim Kurulu'na da başarılar dileyen Eteke, 'Her zaman onlarla birlikte olarak destek olmaya devam edeceğim.' dedi.

'DÖRT YILDA BÜYÜK İŞLERE İMZA ATTIK'

Başkan yardımcılığı yaptığı dernekte başkanlığa seçilen Sabit Semiz ise şunları söyledi: 'Derneğimizin kurucu üyesi ve seçilmiş ilk başkanı olan Nergis Şahin Eteke ile yönetim kurulu üyelerine teşekkürü bir borç biliyorum. Geride bıraktığımız dört yılda kendisiyle büyük işlere imza attık. Bugünden sonra da birlikte, kol kola yürüyeceğimizden emin olabilirsiniz. Büyük mübadil Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de söylediği gibi, bizler bu ülke için kaybedilmiş toprakların aziz hatıralarıyız ve bu hatırayı yaşatmak bizim boynumuzun borcudur.

'MÜBADİL ÖĞRENCİLERİN YANLARINDA OLACAĞIZ'

Büyük Mübadele Derneği'nin her geçen gün büyüdüğünü ifade eden Semiz, önümüzdeki süreçte her öğrenim çağındaki mübadil öğrencilerin maddi ve manevi anlamda yanlarında olacaklarını dile getirerek, 'Pırıl pırıl kalplere mübadelenin anlamını, mübadil olmanın ne demek olduğunu htireceğiz. Yunanca ve dans kurslarımız önümüzdeki dönemde de, katılımcı sayıları artarak devam edecektir. Burada oluşacak ekibimiz yurt içi ve yurt dışındaki festivallerde derneğimizi temsil edeceklerdir.' diye konuştu.

100'ÜNCÜ YIL İÇİN MEKTUP PROJESİ

Belediye Başkanları Akgün, Işıklar ve Kara'ya teşekkürlerini ileten ve üzerinde çalıştıkları mübadele konulu tiyatro projesinden söz eden Semiz, ardından şu bilgileri aktardı: 'Mübadele'nin 2023'teki 100'üncü Yıldönümü adına sizlerle birlikte gerçekleştireceğimiz büyük bir mektup projesinin son çalışmalarını yapmaktayız. Bu uluslararası projenin detaylarını da sizlerle önümüzdeki günlerde paylaşacağız.'

Bakmadan Geçme