SİBESO Esnafı Bilgilendirecek

Ekmek ve unlu mamuller ile et ve et ürünleri konusunda son çıkan tebliğler konusunda Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası (SİBESO), esnafı ve Silivrilileri bilgilendirmek için 19 Nisan Cuma günü saat 14,30'da Fuaye ve Sergi Salonu'nda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirecek

TAKİP ET

Her gün tüketilen ekmek ve unlu mamuller ile et ve et ürünleri konusunda yeni çıkarılan tebliğin ardından Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkrlar Odası (SİBESO), esnafı ve Silivrilileri bilgilendirmek için bir toplantı düzenlemeye karar verdi. Silivri Belediyesi'nin Fuaye ve Sergi Salonu'nda 19 Nisan Cuma günü saat 14,30'da düzenlenecek bilgilendirme toplantısı halkın ve esnafın katılımına açık olarak gerçekleştirilecek.

 

Tebliğler, neler getiriyor?

SİBESO'dan yapılan açıklamada 'Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği' ile getirilen değişiklikler ise şu şekilde sıralandı:

Ekmek, sadece ekmeklik buğday unu ve/veya tam buğday unlarından yapılacak. Ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ürünler; satış yerlerinde alıcının el değmesini engelleyecek şekilde ekmek dolabında veya tezghında muhafaza edilecek. Müşterilerin rahatlıkla görebileceği yere bilgilendirme etiketleri konacak. Hijyene çok büyük önem verilecek.

'Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği' ile getirilen değişiklikler de şöyle:

Büyükbaş ve küçükbaş etleri kendi aralarında veya kanatlı etleri kendi aralarında karıştırılabilir, fakat farklı hayvan türlerine ait etler birbirleriyle karıştırılamaz Örneğin; Dana-Koyun veya Tavuk-Hindi etleri kendi aralarında karıştırılabilir.

Çiğ halde tavuk kıyması üretilemez ve piyasaya arz edilemez. Ayrıca tavuk kıyması çiğ olarak hazırlanmış et karışımlarının üretiminde kullanılamaz. Örnek olarak pişmemiş tavuk köfte gibi.

Kanatlı kıyma olarak sadece hindi kıyma üretilebilir. Hindi kıyma da dondurulmuş olarak piyasaya arz edilebilir.

Sakatatlar çiğ halde sakatat olarak piyasaya arz edilebilir ve et ürünlerinde sakatat kesinlikle kullanılamaz.

Sucuk ürünleri ya fermente sucuk ya da Isıl İşlem Görmüş Sucuk olarak etiketlenmesi gerekmektedir. Sucuk veya kasap sucuk, kangal sucuk, mangal sucuk ve benzeri ifadeler kullanılamaz.

Ürün etiketlerinde marka dhil olmak üzere %100, %100 Dana, %100 göğüs eti ve benzeri ifadeler kullanılamaz

Sucuk, pastırma, döner gibi ürünlere protein, nişasta, soya ve soya türevleri katılamaz.

   

Bakmadan Geçme