Çayırdere'de otomobil sürüye daldı: hayvanlar telef oldu

Silivri'nin Çayırdere mahallesinde otomobilin çarptığı küçükbaş hayvanlar telef oldu.

Çayırdere'de otomobil sürüye daldı: hayvanlar telef oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Olay, Silivri’nin Çayırdere mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, A.Ü. yönetimindeki özel araç, çobanı tarafından ahırlarına gitmek için yol kenarından giden 60 küçükbaş hayvanın bulunduğu sürüye çarptı.
Çarpmanın etkisiyle küçükbaş hayvanlardan 6 tanesi olay yerinde hayatını kaybederken yaralı olan 2 tanesi olay yerinde kesildi.1 tanesi de yaralı olarak ormanlık alana kaçtı. Yaralı olan küçükbaş koyuna ise olay yerine gelen Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği başkanı Erman Paçalı ve dernek veterineri müdahale etti.

Vatandaşların ihbarıyla olay yerine Jandarma ekipleri sevk edildi. Olayla ilgili olarak adli işlem başlatıldı.

Yaşanan kazayla ilgili olarak açıklama yapan Paçalı “Bize göre birer mal olamadıkları için bakacaksanız bakabilirsiniz kusurumuza. Sorun değil. Karnındaki yavrularıyla şoka girmiş bir anne adayı bizim için yerde hareketsiz yatan, Kazanın muhatabı olan her candan daha değersiz değil. Yaşadığı acı ve hissettiği korku daha az önemli değil. İlçe Tarım Müdürümüz Veteriner Hekim Nuri Ertugrul ile iletişime geçerek kendilerinin de yönlendirmeleri ile elimizden geldiğince yardımcı olmaya gayret ettik. Umarız korkusunu biraz dindirebilmişizdir.”dedi.