Gazeteciler birbirine girdi

Son günlerin en ilgi çeken takım oyunlarından biri olan paintball ,Silivri'de de yoğun ilgi görüyor.Son olarak Silivride görev yapan yerel basın mensupları da oyuna kendini kaptırdı.Yapılan çekişmeli oyunda bordo bereliler oyunu kazandı.

Gazeteciler birbirine girdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son günlerin en ilgi çeken takım oyunlarından biri olan paintball ,Silivri’de de yoğun ilgi görüyor.Son olarak Silivride görev yapan yerel basın mensupları da oyuna kendini kaptırdı.Yapılan çekişmeli oyunda bordo bereliler oyunu kazandı.

Silivri’de faaliyet gösteren ilk ve tek piantball oyun alanı olan Ekim Paintball,Silivride görev yapan yerel basın mensuplarını ağırladı.  Tolga Emek, Sarp Emek, E. Serhat Yucal, Ahmet Ermiş, Alparslan Ermiş’ten oluşan bordo berelilerle , Fatma Sarıbıyık Yıldırım, Yusuf Eker, Abraham Yucal, Servet Sarıoğlu, Mete Han Morgül’den oluşan mavi bereliler karşı karşıya geldi.3 set halinde oynanan oyunu bordo bereliler kazandı.

6 yıldır faaliyet gösteren Ekim aintball’ın işletmecisi Çağatay Dinçel “İşletmemizi 2008 yılında açtık. Toplam alanımız yaklaşık 7000m2 olup günlük yaklaşık 60 oyuncu ağırlayabiliyoruz. 2008 yılından bu yana 10.000 yerli turisti Silivri’ye getirdik. Geçtiğimiz yıllarda Silivri Belediye Başkanımız Özcan Işıklar bir toplantıda Silivri esnafları olarak diğer illerden ve ilçelerden yerli turisti esnafların çekmesi gerektiğini söylemişti. Ben işletme olarak buraya Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Bursa, İzmit, Baliıkesir, Çanakkale gibi illerden ve İstanbul Anadolu yakası ve Avrupa yakasındaki ilçelerden, Çerkezköy, Çorlu, Keşan, Lüleburgaz ve birçok ilçeden yerli turisti işletmeme kazandırdım. Bu gelen misafirler burada oyun oynadıktan sonra şehir merkezine inerek işletmelerde zaman geçirip ilçemizden ayrılıyorlar. Ekim Paintball İstanbul’un en köklü 3 Paintball sahasından biri, ayrıca en büyük oyun alanına sahip bir işletme. Ben kendim 5 kuşaktır Silivri’de yetişen bir ailenin evladıyım. Silivrilileri oyun sahamıza bekliyor ve burada paintball oyununu yaşamalarını temenni ediyorum”dedi.

PAINTBALL NEDİR ?
Son 20 yıldır dünyada yaygın bir şekilde oynanan, ülkemize sadece 10 yıl önce girmiş olan "Paintball"; bir "takım ve strateji" oyunudur.
Paintball'da her oyuncunun yüzünde, kırılmaz camlı özel bir maskesi ve elinde ise özel, gazlı işaretleyicileri vardır. Bu işaretleyiciler boyayan kapsüller atar. Kapsüller görünüm olarak misketten farklı degildir, üstleri jelatin kaplı olan bu malzeme, doğa dostudur ve çevreyi kirletmeden kendiliğinden yokolur. Kapsülün içindeki boya ise gıda boyasıdır; yani doğaya ve insanlara zararlı değildir, ayrıca giysilerden de ıslak bir bezle dahi kolayca çıkabilir. 
Oyunun temel kuralı çok basittir; boyanan oyuncu oyundan çıkar; yani o oyun için elenir. Tabi sadece yeni oyun başlayana kadar. 
Oyunun amacı ise verilen görevi gerçekleştirmektir! Buna "senaryoyu uygulamak" denir. Amacınız; belli bir süre içinde karşı takımın kalesindeki bayrağı ele geçirmek, bir rehineyi kurtarmak, başkanınızı güvenli bir şekilde hedefe ulaştırmak, karşı takımın tamamını elemek, tek başına elenmeden kalan son kişi olmaya çalışmak, bir kaçağı yakalamak, bir yeri savunmak, veya ikili timlere ayrılıp diger timleri elemek, gibi bir çok seçenekten oluşabilir. 
Oyun sırasında hakemler sürekli olarak oyunun akışını kontrol ederler ve kuralların uygulanmasını sağlarlar.