İznin başlamasıyla çocuklar sahil ve parklara akın etti

İstanbul'da 0-14 yaş arasındaki çocuklar 4 saatlik sokağa çıkma izninin başlamasıyla parklara akın etti. Ebeveynleriyle dışarı çıkan çocuklar günler sonra oyunlar oynamanın keyfini çıkardı.

İznin başlamasıyla çocuklar sahil ve parklara akın etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı kontrollü sosyal hayat takvimi kapsamında 65 yaş üstü vatandaşların pazar günlük sokak izninin ardından bugün de çocuklar sokağa çıktı. 15 yaş altı çocuklar 40 gün sonra ebeveynlerinin gözetiminde maske ve sosyal mesafe kurallarına uyarak sokağa çıktı. Sokak izni saat 15.00’e kadar sürecek çocuklar parklara akın ederek arkadaşlarıyla oyunlar oynadı.

Silivri sahiline bir anda akın eden çocuklar ve ailelerini Silivri Emniyet Müdürlüğü ekipleri “sahil şeridinin yasak” olduğunu hatırlatarak aileleri sahil şeridinden çıkarmaya çalıştı.

Erseven sitesi önünde bulunan çocuk parkında bulunan oyun aletlerinde gönüllerince eğlenirken, aileleri de maske ve sosyal mesafe konusunda sık sık uyarılarda bulunmayı ihmal etmedi.

SOSYAL MESAFE UNUTULDU

Silivri Kaymakamlığı yanında bulunan 19 Mayıs meydanını dolduran çocuklar ve aileleri sosyal mesafe kuralını unuttu. Çocuklar her şeyden habersiz kimi arkadaşlarıyla top oynarken kimi bisikletini sürdü kimi de kaykay ile eğlendi. Aileleri de sosyal mesafeyi unutarak çocuklarını izledi.