Mevlüt Uysal'dan yardım istediler

Silivri'de Boğluca Deresi olarak bilinen ve İSKİ tarafından ıslah çalışmaları henüz tamamlanmamış bölgenin son hali vatandaşları isyan ettirdi.

Mevlüt Uysal'dan yardım istediler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İBB’ye bağlı İSKİ’nin dere ıslahı çalışmaları kapsamında yapımına 2009 yılında başlanan ve projenin 95’inin tamamlandığı Boğluca Deresi’nin bakımsız hali ilçe sakinlerinin tepkisine yol açtı. Özellikle Belediye Konutları bölgesi, Kiptaş 1. Etap ve Devlet Hastanesi arkasında kalan bölgelerde yoğun bir koku hissediliyor.

Yetkililer görmüyor mu?

Yaz ayının gelmesiyle sıcakların arttığı bu günlerde bölgede ikamet eden vatandaşlar kokudan ve haşereden camlarını açamadığını dile getirerek şunları aktardı: “Yıllarca kanayan yaramız olan deremizin ıslah edilmesini bekledik. Çok şükür temizlenerek güzel bir görünüme kavuşan burada şimdide bakımsızlığa teslim edilen yapı ortaya çıktı. Bir ev boyunda otlar, içerisinde her türlü pisliğin olduğu kirlilik, börtü böcek dersen aldı başını gidiyor. Gün içerisinde sıcakla birlikte oluşan kötü kokuları sabaha kadar çekiyoruz. İBB’ye bağlı İSKİ’nin hizmeti yapmasına teşekkür ediyoruz ama işlerini takip etmelerini de ayrıca bekliyoruz. Boğluca Deresi etrafında on binlerce insan yaşıyor ama gel görelim çilemiz bir türlü bitmiyor. Buradan İBB Başkanı Sayın Mevlüt Uysal beye ve İSKİ’nin tüm yetkili birimlerine çağrıda bulunuyor, deremizin bir an evvel temizlenmesini rica ediyoruz”

Hastalarda rahatsız

Silivri Devlet Hastanesinin dere yatağında olmasından dolayı aynı şikâyetlerin hasta ve hasta yakınlarından geldiği de öğrenildi.  

Yorungehaber.com