Soma'daki Facia Silivri'de Protesto Edildi

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciası Türkiye'nin yüreğine ateş düşürürken yaşanan kaza Silivri'de 'Sessizce' protesto edildi.

Soma'daki Facia Silivri'de Protesto Edildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciası Türkiye'nin yüreğine ateş düşürürken yaşanan kaza Silivri’de “Sessizce” protesto edildi.

Silivri Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen “Sessiz” eyleme platform üyeleri, CHP Silivri İlçe Örgütü, STK’lar ve vatandaşlar katıldı.”Ölüm Maden emekçisinin kaderi değildir” yazılı pankartla Silivri Sahilinde yürüyüş yapan grup daha sonra madencileri temsilen baret, eldiven, çizme ve kömürlerden oluşturulan alanda dua edip mum yaktılar. Grup adına bir açıklama yapan Özkan Kandemir “Bu akşam burada Soma’daki madencilerimizi rahmete kavuşan madencilerimizi anmak için burada toplandık. Görüyorum ki burada toplanan insanlar bedava kömür için değil bedava kömür dağıtılsın diye hayatlarını kaybeden insanlar için geldiler. İstiyoruz ki bu ülkede tomalara harcanan paralar Somalar harcansın. İstiyoruz ki işçi yürüyüşleri için alınan önlemler işçilerin can güvenliği için alınsın. Biliyorum ki buraya gelen insanlar rahmete kavuşan madencilerimize dua etmek için geldiler” dedi. Toplanan grup edilen duaların ardından sessizce dağıldı.


Haberin videosu için alternatif link