Yöre Stantları Çekim Merkezi Yarattı

Silivri Demokrasi Platformu çatısı altında toplanan 18 ayrı dernek, Boşnak Bahçe Mevkiinde açtıkları yöre derneği stantlarıyla Anadolu ve Rumeli Kültürleri Festivali'ne hareket kattı.

Yöre Stantları Çekim Merkezi Yarattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Demokrasi Platformu çatısı altında toplanan 18 ayrı dernek, Boşnak Bahçe Mevkiinde açtıkları yöre derneği stantlarıyla Anadolu ve Rumeli Kültürleri Festivali’ne hareket kattı.

Silivri Belediyesi Anadolu ve Rumeli Kültürleri Festivali kortej yürüyüşünün ardından, Boşnak Bahçe Mevkiindeki Sergi Alanlarının açılışı gerçekleştirildi. Her derneğin kendi yöresel ürünlerini ve yemeklerini sergilediği alanda, her standının önünde farklı bir halk oyunu gösterisi gerçekleşiyor. 

IŞIKLAR SERGİ ALANLARINI DOLAŞTI

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, sergi alanındaki yöre derneği stantlarını tek tek inceledi. Yöresel ürünlerin tanıtıldığı, geleneksel yemeklerin ikram edildi alana Silivrililer de yoğun ilgi gösterdi. Işıklar festivale renk kattıkları için tüm dernek başkanlarına teşekkür etti. 

KÜLTÜRLER BULUŞTU

Yan yana stantlarda kültürel mozaiğin en güzel örneğini sergileyen Silivrili yöre dernekleri, kendi bölgelerine özgü süs eşyası, yöresel giysi ve geleneksel yemeklerin satışını da gerçekleştiriyor.