Vücuttaki iltihabı söküp atıyor!
ıhlamur ağacının kurutulmuş çiçeklerinin ve yapraklarının iyileştirici gücü, yüzyıllardan bu yana çeşitli hastalıkların tedavisinde destekleyici olarak kullanılıyor. Ihlamurun, iltihabı ve ağrıyı azalttığı, stres ve kaygıyı hafiflettiği, kan basıncını dengelediği biliyor. Her gün bir bardak ıhlamur tüketmenin faydaları bu kadar da değil. İşte ıhlamur içmenin iyileştirici faydaları
Kaygıyı ve stresi alır: Bilimsel adı Tilia tomentosa olan ıhlamurun tomurcuklarından elde edilen özler, yatıştırıcı özellikleri ile bilinir. Bazı araştırmalar, ıhlamur özünün insan sinir sistemini düzenleyebildiğini ve depresyon , stres ve uykusuzluğu tedavi etmek için rahatlama sağladığını göstermiştir.
Grip belirtilerine iyi gelir: Ihlamur çayının ateş, soğuk algınlığı, öksürük, bronşit ve astım gibi yaygın enfeksiyonlara karşı büyük bir rahatlama sağladığı söylenir. Boğazda veya göğüste tıkanıklık/balgamdan kurtulmak için balgam söktürücü görevi görebilir.
Mide sorunlarını azaltır: Ihlamur çayı flavonoidler, glikozitler ve antispazmodik özelliklere sahip, mide ve bağırsak problemlerini ve asitliği gideren bazı esansiyel yağlar içerir .
Vücut ağrısını azaltır: Ihlamur çayında bulunan quercetin veya tilirosid gibi flavonoidler, eklem ve kasların kronik ağrılarını bastırmaya yardımcı olabilir. Ihlamur çayı eklemleri ve diz ağrısını hafifletmek için artritli kişilere önerilir.
Kan basıncını dengeler: Ihlamur ağacındaki ve yapraklarındaki ve çiçeklerindeki bileşenler, kan damarlarını genişleten ve kan basıncını düşüren kimyasal bir reaksiyon olan vazodilatör görevi görebilir. Ayrıca, hipertansiyonu azalttığı gösterilen bir bileşik olan flavonoid tilirosid içeren hipotansif bir bitki olarak sınıflandırılır.