Başkan Topbaş, Silivri'de Demokrasi nöbetine katıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Kadir Topbaş, Silivri'de demokrasi nöbetine katıldı. Uğur Mumcu meydanında hakla seslenen Topbaş'a İlçe Kaymakamı Faruk Bekarlar, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, MHP İlçe Başkan Yardımcısı Zafer Yalçın da destek verdi.

Başkan Topbaş, Silivri'de Demokrasi nöbetine katıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

15 Temmuz gecesinden bu yana Uğur Mumcu Meydanı’nda süren Demokrasi Nöbeti’nde dün gece İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da yer aldı.
Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Teşkilatı’nın ve AK Parti ilçe Teşkilatı’nın da üyelerine mesaj yoluyla davet yollamasıyla birlikte Uğur Mumcu Meydanı’nda çok sayıda vatandaş yer aldı. Ellerindeki Türk Bayrakları ile meydanı dolduran vatandaşlar demokrasi nöbetini adeta kırmızı beyazla bezedi. İlçe Kaymakamı Faruk Bekarlar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, MHP İlçe Başkan Yardımcısı Zafer Yalçın yaptıkları konuşmada birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Yalçın: “Hainlere karşı aynı siperdeyiz aynı gemideyiz”
Katılımcılar arasında ilk konuşmayı yapan Milliyetçi Hareket Partisi Silivri İlçe Başkan Yardımcısı Zafer Yalçın, geçmişte darbelerin en ağır faturasını ödeyen bir parti olduklarını belirttiği konuşmasında şunları söyledi:
“İhtilalin acı faturasını ödeyen partimiz olarak tüm demokrasi dışı oluşumların karşısındayız. Hainlere karşı aynı siperdeyiz aynı gemideyiz. Hedefimiz, düşüncelerimiz, ilkelerimiz ne olursa olsun amacımız aziz Türkiye Cumhuriyeti2nin devamlılığı içindir. Kanla alınmış bu yüce toprakları kan dökmeden kimseye vermeyiz. Bilinmelidir ki Milliyetçi Hareket Partisi’nin ülkücü kanadı Türkiye Cumhuriyeti’nin savunucusu olmaya devam edecektir. Hepinize saygılarımı sunuyorum.”

Göçengil: “Ortak bir paydada buluşmak en önemli görevdir”
Yalçın’dan sonra konuşmasını yapan Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil de ortak bir paydada buluşabilmenin öneminden ve bu durumunun tarihin sayflarında yerini aldığından bahsederken “15 Temmuz akşamı ulusumuz olarak çok büyük bir demokrasi sınavı verdik. Siyasi görüşümüz ne olursa olsun, hayata bakış açımız ne olursa olsun ortak bir paydada buluşmak en önemli görevdir. Bu çok önemli bir durumdur ve tarihe geçmiştir değerli hemşerilerim. TBMM’nin cumhuriyet ve demokrasiye olan bağlılığıyla meclisimizin iradesine uzanan her el karşısında Türk ulusumuz olarak aynı bugün olduğu gibi tek vücut olacağız. Hiç kimse bunun aksini düşünemez. Değerli hemşerilerim. Ben bu vesileyle ülkemizin bir daha böyle acılar yaşamaması dileğimle o gün o mücadelede şehit olan cumhuriyet şehitlerimize Allah’tan rahmet tüm ulusumuza başsağlığı diliyorum.” dedi.

Kutlu: “Bir arada olduğumuz müddetçe kimse bizi yıkamayacak inşallah”
Göçengil’den sonra sıra AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu’ya geldi. Kutlu konuşmasında “Bu otobüsün üzerinde gördüğünüz tablo Türkiye Cumhuriyeti’nin tablosudur Türk Milleti’nin tablosudur. Türk milleti gölgeler üzerimize geldiğinde tek vücut durmasını bilen bir milletiz. Bizim buradaki duruşumuz Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlü duruşudur. Biz Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlarda durun söylemiyle buradayız. Türkiye’nin tamamında İstanbul’un tüm ilçelerinde Silivri’nin 12. Gününde meydanlarda duruşumuz ve Türkiye cumhuriyetinin birlik ve beraberliğine kasteden düşmanlara korku, Türkiye’de büyüklüğünden, geçmişinden, ecdadından medeniyetinden umut bekleyenlere karşı da bir şefkat duruşudur. Bu duruşumuzu Allah’ın izniyle başkomutanımızın söylemleri çerçevesinde hayata geçiriyoruz. Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın inşallah. İşte aynen bu meydanda Uğur Mumcu Meydanı’nda sağcısı solcusu, ülkücüsü milliyetçisi, Laz’ı Türk’ü Çerkez’i bütün millet bir arada olduğumuz müddetçe kimse bizi yıkamayacak inşallah. Bugün bizlerle birlikte olan Belediye Başkanımız Sayın Özcan Işıklar’a ve birazdan bizlerle birlikte olacak Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş’a çok teşekkür ediyorum. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum hayırlı akşamlar diliyorum.” dedi.


Işıklar: “Bu güç Dumlupınar’dan Sakarya’dan Çanakkale’den geldi”
Siyasi partinin ilçe başkanlarının ardından mikrofona Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar davet edildi. İBB Başkanı Kadir Topbaş’a “Hoş geldin Kadir Baba” diyerek sözlerine başlayan Işıklar, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Öncelikle Kadir Babamıza hoş geldiniz diyorum. Biz bu tabloyu üç gün önce de yaşadık. Burada partisi, kimliği, kişiliği, inancı, ne olursa olsun herkesin bir arada olduğu bir gün. Bugün milli bir gün. Bugün dayanışmanın günü. Bugün beraberliğin günü. Biz bugün dik durduk. Bugün bir açıklaması var. Aslında işin özeti orada. News Week dergisine bir demecinde“Ben Batı’ya hizmet ettim, beni Türkiye’ye vermeyin” derken aslında kime hizmet ettiğini de söyledi. Milletimiz düşmana karşı bir olduğunu derin hafızasında bir kez daha hatırladı. Buna karşı koyacağız. Bu musibet bize şunu gösterdi: Bizim bizden başka dostumuz yok. Bizim hoşgörü içerisinde, birlik içersinde, beraberlik içerisinde bir tek yumruk, tek kuvvet olduğumuzda karşımızda durabilecek hiçbir güç yok. Bugün onu gösterdi. Şimdi bu musibetten bir hayır çıkaracağız. Bundan sonra birbirimizin karşıtı değil, birbirimizi ittiren değil birbirimizi tamamlayan büyük bir yürek olduğumuzu gördük. Bu gücü nereden aldık? Bu güç Dumlupınar’dan geldi, Sakarya’dan geldi, Çanakkale’den geldi. Bu bize Anadolu’nun bağrından çıkmış bir iradeyi, bir gücü gösterdi. Yapabiliriz. Bir olursak, beraber olursak, güçlü olursak karşımızda kim olursa olsun bu toprakların kiracısı değiliz, birbirimizin kabile devleti değiliz, dedi. Ve bunun üzerine gideceğiz. Şimdi bu fırsatı iyi değerlendireceğiz. Hukukun üstünlüğünü, özgürlüğü, adaleti, eşitliği, insanca yaşamayı, birbirimize tahammül edebilmenin engin genişliğini içimizde seveceğiz. Bizler birbirimizin rakibi olabiliriz ama dostuyuz. Gelecek bizim. Geçmişte olanları bir anlamda değiştirme şansımız yok artık ama geleceği hep beraber kurma, umut içinde yaşama, huzur içinde yaşama, aydınlık yarınlara el ele yürüme umudunu kimse bizden alamayacak. Bu uğurda can veren şehitlerimize, gazilerimize, yaralılarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Dünyanın gözü önünde destan yazan tüm milletimle gurur duyuyorum.”

Bekarlar: “Hiçbir şey olmuyor. Devlet görevinin başında!”
İlçe Kaymakamı Faruk Bekarlar da Silivri’deki görevi boyunca 2 günün çok önemli bir yeri olduğundan bahsettiği konuşmasında ayrıca 15 Temmuz akşamı Hükümet Konağı’nda yaşananları da Silivrililer ile paylaştı.
“Silivrili hemşerilerim. 2 yıla yakın görev süremde 2 gün çok önemliydi. 1 Nisan 1016 tarihinde ilçemizde Güneydoğu’da şehit verdiğimiz Emre Sarıtaş’ın cenazesinin geldiği gün. İkincisi de 15 Temmuz’da yaşadığımız o gece. Niçin önemliydi bu iki gün ben Silivri’yi tek yürek tek bilek hep bir arada gördüm. Bu yüzden önemliydi. Değerli Silivrili hemşerilerim. 15 Temmuz akşamından kısaca bahsetmek istiyorum. Saat 10.30’da ilk bilgileri alıp TV’deki bilgileri teyit etmek için valilikle görüştükten sonra saat 11 sularında kendi anahtarımla açıp girdiğim hükümet konağında darbe oluyor diyen bir mesaja şu şekilde cevap verdim: “Hiçbir şey olmuyor. Devlet görevinin başında.” Hükümet konağına gittikten beş dakika sonra ilçe emniyet müdürüm yanıma geldi. 10 dakika sonra ilçe cumhuriyet başsavcımız yanıma geldi. Hemen arkasından ilçe jandarma komutan vekilimizi çağırdık, geldi. Belediye başkanımız geldi. O gün burada bulunan milletvekilimiz Tülay Kaynarca geldi. Ak parti ilçe başkanımız da buradaydı. O arada hiçbir siyasi parti ayrımı yapmaksızın çağırdığımız vatandaşlarımız hükümet konağının önünde kamyonlarıyla kepçeleriyle bedenleriyle siper oldular. İşte ben o günü bir gurur günü olarak hafızama nakşettim. Çünkü millet olmanın gerektirdiği o gündü. Bütün vatandaşlarımız hangi siyasi görüşten, hangi inançtan, hangi felsefi düşünceden olursa hiçbir tereddüt göstermeden devletlerine ve demokrasilerine sahip çıkmak için sokağa döküldü. O günden beri nöbet tutmaya devam ediyor. İşte bu yüzden bu ilçede kaymakam olarak görev yapıyor olmanın gururunu bir kez daha bana yaşattığınız için tüm milletime teşekkür ediyorum. Allah bir daha milletimize böyle acılar göstermesin. İBB Başkanımıza da baş sağlığı dilemek istiyorum. Çünkü kurum olarak da en fazla şehit verilen kurumların ikinci sırasında da İBB geliyor. O gün o gece 19 görevlisini şehit vermiştir. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Değerli başkanımıza bugün buraya gelerek bizlere verdiği güç için de ayrıca teşekkür ediyorum. Hepiniz Allah’a emanet olun.”

Topbaş: “Siyasi tarihimize yeni bir şanlı sayfa yazdınız”
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da vatandaşların yoğun ilgisiyle birlikte konuşmasına başlarken, Türk Milleti’nin 15 Temmuz gecesi diğer toplumlardan farklı bir duruş ortaya koyduğunu belirtti.
“Sizler ne kadar büyük insansınız, ne güzelsiniz. Meydanları dolduran gelincik tarlaları gibi al bayraklarla süslediniz. Hepinize teşekkür ediyorum. Söz konusu vatan olduğunda, devlet olduğunda devletin bekası ve geleceği dediniz, yüreklerinizle meydanlara çıktınız. Bir duruş sergilediniz. Ve siyasi tarihimize yeni bir şanlı sayfa yazdınız. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Birlik olma zamanı dediniz, ülkenin geleceği yarınları karartılmak isteniyor dediniz ve tanka, topa rağmen uçaklara, helikopterlere rağmen göğsünüzü siper ettiniz. Ve dediniz ki: Biz Çanakkale destanı yazmış ecdadın evlatları olarak gün bugündür” dediniz. Bir araya geldiniz. Teröristler bu ülkenin geleceğini karartmak istediler, ihtilal yapmaya kalkıştılar. Uzun bir karanlık gece sizin çabalarınız ile aydınlığa kavuştu. Hepiniz sağ olun, var olun. Milletimizle ne kadar gurur duysak azdır diyorum. Zaman zaman hastaneleri ziyaret ediyoruz. Gazilerimizle buluşuyoruz. Şehitlerimizi ziyaret ediyoruz. Her birinde bir kahramanlık destanı var. Her biri farklı bir güzelliğe sahip. Ne büyük bir millet olduğumuzu gördükçe gurur duymaktayım. Sizler gerçekten hiçbir toplumda olamayacak bir farklılığı ortaya koydunuz ve halen demokrasi nöbeti diyerek meydanlarda 7’den 70’e varsınız. Su uyur düşman uyumaz diye buralarda sabahlara kadar bir arada olmaktasınız. Bu tablonun daim olmasını diliyorum. Rabbimiz devletimize milletimize askerimize ve polisimize güç kuvvet versin. Sizin de birlikteliğiniz daim olsun. TV’lerden detayları izledikçe düşman işgali yaşamız bir İstanbul’un yaşamadığı tabloya tanıklık ediyoruz. Aman diyene kılıç kalkmaz diyen ecdadımız silahlı olmayan düşmana silah tutmamışız. Bunlar nasıl bir ahlak nasıl bir haşhaşilik ki millete silah doğrultuyorlar, tanklarla üzerinden geçiyorlar. Nasıl bir darbe girişimi akla ziyan ama hamdolsun bu onların darbe girişimleri iki kahraman sayesinde sonuca ulaşmadı. Bir tanesi sayın cumhurbaşkanımız bir diğer kahraman da gerçek askerlerimiz. Onlarla ilgili büyük gücümüzü ortaya koyduk.”