Çatalca Büyük Önder Atatürk'ü Özlemle Andı

Tüm yurtta olduğu gibi Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk aramızdan ayrılışının 76 yıl dönümünde Çatalca'da da bir dizi programla anıldı. Çatalca'daki program saat 08.55'te Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Saatler 09.05'i gösterdiğinde sirenler eşliğinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşımızın okunmasının ardından ise bayraklar yarıya indirildi.

Çatalca Büyük Önder Atatürk'ü Özlemle Andı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tüm yurtta olduğu gibi Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk aramızdan ayrılışının 76 yıl dönümünde Çatalca’da da bir dizi programla anıldı. Çatalca’daki program saat 08.55’te Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Saatler 09.05’i gösterdiğinde sirenler eşliğinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşımızın okunmasının ardından ise bayraklar yarıya indirildi. 

Cumhuriyet Meydanı'ndaki töreninin ardından anma programı, Çatalca Halk Eğitim Merkezi'nde devam etti. Saat 09.30’da başlayan buradaki program, İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların yapılmasının ardından, öğrenciler tarafından şiirler okundu. Atatürk’ün son günlerinin anlatıldığı “Sarı Zeybek” adlı videonun da gösterildiği program da Atatürk konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Program Atatürk’ün hayatını anlatan “Uykusuz Geceler” adlı oratoryonun Çatalca Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sergilenmesinin ardından sona erdi. Çatalca’da yapılan 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programına Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan, Çatalca Garnizon Komutanı Albay Metin Betin, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca Cumhuriyet Başsavcısı Onur Gündem, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu başkan ve yöneticileri, vatandaşlar katıldı.