Daşgın 'Silivri'nin meraları peşkeş çekilecek'

Milliyetçi Hareket Partisi Silivri İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ilçenin hayvancılıkla geçimini sağlayan Kadıköy'e giderek burada muhtar ve partililerle bir araya gelerek hükümetin hayvancılık ve meralarla ilgili politikasını eleştirdi.

Daşgın 'Silivri'nin meraları peşkeş çekilecek'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi Silivri İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ilçenin hayvancılıkla geçimini sağlayan Kadıköy’e giderek burada muhtar ve partililerle bir araya gelerek hükümetin hayvancılık ve meralarla ilgili politikasını eleştirdi. 

Geçtiğimiz ay içinde gerçekleştirilen olağan kongrenin ardından aralık vermeden mahalle gezilerine başlayan MHP Silivri İlçe Yönetimi önceki gün Kadıköy’de bir dizi ziyarette bulundu. Silivri İlçe Teşkilat Başkanı Zafer Yalçın, İlçe Sekreteri Gökhan Daşgın, Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Yönetici Mustafa Budan, Strateji Planlamadan Sorumlusu Serhat Altaş, Meslek Kuruluşlarından Sorumlusu Bülent Çimen, eski yönetim kurulu üyelerinden Lütfü Kaya ile birlikte Kadıköy Mahalle Başkanı Murat Küsmen ile birlikte Kadıköy Mahalle Muhtarı Mehmet Köse ve mahalle halkı ile bir araya geldi. 

“PLANLI BİR ŞEKİLDE TARIMI BİTİRECEKLER”

Muhtar Mehmet Köse ve partililerle bir araya gelen MHP Silivri İlçe Yöneticileri Kadıköy ziyaretlerinde hayvancılık ve meralarla ilgili hükümetin politikasını eleştirdi. Yapılan ziyarette bir açıklama yapan MHP Silivri ilçe Sekreteri Gökhan Daşgın; “Nüfusun önemli bölümünün geçimini hayvancılıkla sağlamasına rağmen, özellikle girdi fiyatlarının fazla olmasından dolayı hayvancılığın bitme noktasına geldiğini biliyoruz. Çiftçinin artık dayanacak gücü kalmadı. Hal böyleyken, çiftçi, hayvanı için yem ihtiyacını karşılayamazken, meralar hangi akla hizmetle birilerine peşkeş çekiliyor. Yat ve gemi sahiplerine 1,5 liradan verilen mazot, çiftçi kardeşlerimize, köylülere 4 lira 20 kuruştan verilmektedir. Siz Kadıköylüler bir düşünsün hele motora mazotunu koyduktan sonra Bursa Bayırına ve Karasinan Mevkiine çay içmeye mi gidiyor? Tabii ki üretim alanına gidiyor. İşte hükümetin çiftçiye bakışı işte böyle. Bizim çabalarımıza rağmen hükümet bu konuda herhangi olumlu bir adım da atmadı. Bunların amacı planlı bir şekilde Trakya’da tarım ve hayvancılığı bitirmektir” diye konuştu.