İmato Ödülleri Sahiplerini Buldu

Fatih Koleji'nin düzenlediği Matematik-Türkçe Olimpiyat Sınavı'na (İMATO) bu yıl da ilgi yoğun oldu. Toplam 7 bin 500 başarılı öğrencinin katıldığı sınavda dereceye giren ilk 15 kişiye ödülleri törenle verildi.

İmato Ödülleri Sahiplerini Buldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İMATO Ödül töreninde, konuşan Fatih Kolejleri Genel Müdürü İshak Şahin, İMATO' yu gerçekleştirmelerindeki temel hedefin matematiği seven gençleri ortaya çıkartmak olduğunu söyledi. Şahin şu bilgileri verdi: "Sınavlara ilk başladığımızda gördük ki çocuklarımız bu tür imtihanlara iyi hazırlanmıyor. Ve bu yarışmaya üst seviyede hazırlanan öğrenci sayısı da çok azdı. Bugün ise katılım sayısı çok fazla oldu. Maksadımız okullardaki en çok başarılı olan öğrencilerin girmesi."  dedi.

Tekerlekli sandalyeyle ödülünü almaya gelen Özel İstinye Ufuk Koleji öğrencisi Nurullah Kuru ise salondakilere duygulu anlar yaşattı. Kuru: "Kırık bacağımla da olsa bu sınava girdim. Sanırım bu ödülü hak ettim. Sorular oldukça zordu; ama şimdi çok mutluyum." dedi.

Birkaç yıldır üst üste İMATO' da derece alan Silivri Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu öğrencisi, Mert Demirtaban ise matematiği çok sevdiğini söyleyerek, "Matematiği çok seviyorum, İyi ki matematik var." şeklinde konuştu. Çocukluğundan bu yana matematiği çok sevdiğini söyleyen Demirtaban, dereceye giren diğer tüm arkadaşları gibi ailesine ve öğretmenlerine teşekkür ederek ödülünü aldı.

Fatih Koleji öğrencilerinin derece yapsa da ödüllendirmede sıralamaya dâhil edilmediği sınavda birinci olanlar ise şöyle: 5. sınıf: Kaya Güvendi, 6. sınıf: Harun Sami Çelik, 7. sınıf: Mustafa Topal, 8. sınıf: Ömer Yılmaz. Altın Madalya alan öğrencilere 500'er lira para ödülü ve başarı belgesi verildi. 2'inci olanlara ise, altın madalya ile 400'er lira başarı belgesi verildi.