Işıklar'ın Projesine Selimpaşa'dan Büyük Destek

S.S. Selimpaşa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Düğün Salonu'nun hizmet verdiği binanın yıkılarak mevcut alanın çevre düzenlemesiyle birlikte yaşanabilir bir meydan haline getirilmesine yönelik projeyi esnaf ve vatandaşlar değerlendirdi. Selimpaşalı hemşerilerinin büyük çoğunluğu, katılımcı belediyeciliğin örneklerini sergileyen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın projesine tam destek verdi.

Işıklar'ın Projesine Selimpaşa'dan Büyük Destek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, katılımcı belediyeciliğin örneklerini sergilemeye devam ediyor. S.S. Selimpaşa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Düğün Salonu’nun hizmet verdiği binanın yıkılarak mevcut alanın çevre düzenlemesiyle birlikte meydanlaştırılmasına yönelik proje hakkında görüş ve düşünceleri alınan Selimapaşalılardan Işıklar’a tam destek geldi. Hemşerileri, yıkılması planlanan bina yeri ve hemen arkasındaki atıl vaziyette bulunan alanın birleştirilerek meydanlaştırılmasına yönelik çalışma öncesinde fikirlerinin alınmasından dolayı Başkan Işıklar’a teşekkür ederken, büyük çoğunluğu söz konusu projenin Selimpaşa’ya artı değer katacağı noktasında birleşti.

ÖNDER ÖZMENCİ

“Ben esnaf olarak projenin iyi olacağına inanıyorum. Biz başkanın aldığı bütün kararlara saygı duyuyoruz. Kendisinin doğru işler yaptığından da eminiz. Orada yapılacak olan yeni düzenleme, hem görüntü hem de trafik açısından olumlu olacaktır. Yapılan her şey güzeldir ve başkanımıza teşekkür ediyorum.”

MUSTAFA TEMİZ

“Bu proje eğer çarşı meydanını ve trafiği rahatlatacaksa çok olumlu. Ancak mevcut binanın arkasındaki alan da sanıyorum Anıtlar Kurulu’nda. Bu nasıl aşılır bilemiyorum ama özellikle alandaki ağaçlarında korunması bu noktada önemli. Tüm bunlar olacaksa seve seve desteklerim. Ayrıca burada bir otopark sıkıntısı da yaşanmakta. Proje kapsamında bunun da göz önüne alınmasını isterim.”

HÜSEYİN ÇINAR

“Mevcut projenin Selimpaşa’ya olumlu yönde katkı yapacağına inanıyorum. Hem insanların kullanımına açılması hem de kötü görüntünün ortadan kalkması adına projeye destek veririm. Özellikle de yaz aylarında duyulan önemli bir ihtiyaç giderilmiş olur.”

MEHMET SON

“Başkanımız bunu uygun görmüşse ve halkın büyük çoğunluğu da bundan yana bir tavır ortaya koyuyorsa biz de destekleriz. Yapılan her şey güzeldir.”

MÜSLİM YALIN

“Bu projenin hayata geçmesi Selimpaşa için çok faydalı olur. Özellikle Pazar günleri yaşanan trafik keşmekeşinden kurtuluruz. Esnaf olarak bizleri de çok çok rahatlatacağına inanıyorum. Selimpaşamıza artı değer katacaktır.”

İSMAİL ÜNSAL

“Binaların yıkılması doğru mu bilemiyorum. Elbette düşünülen şeyler buraya değer katacaktır. Meydanların yapılmasına olumlu bakarım tabi.”

AYHAN ÇELİKKAYALAR

“Kooperatifin yeri belirlensin ve oradan kalksın. O kalktıktan sonra Atatürk Anıtı’nın olduğu yerdeki araç parkları da ortadan kalkacak ve orası değişecek. Trafik sorunu çözüme kavuşacak. Bir kere oraya otopark olmasın. Ama belediye bir otopark yeri de göstersin. Bizim talebimiz bu. Meydan olarak düzenlenmesi de elbette güzel olacaktır. Dediğim gibi kooperatifin ve oradan faydalanan insanların da mağdur edilmemesi şart. Kısaca kooperatif mağdur edilmediği sürece ben projeye destek veririm.”

ULAŞ CAN KARAKUŞ

“Ben projenin doğru olduğuna inanıyorum ve hayata geçirilmesi durumunda desteklerim. Hem eski görüntü ortadan kalkar hem de trafik sıkıntısı ortadan kalkar.”

KAAN YAMAN

“Selimpaşa ufak bir yer zaten. Orası da bilinen bir nokta. Düğün Salonu da kooperatif de aynı yerde kalsın bence. Millet de buraya alışmış. Ben çok olumlu bakmıyorum.”

YETKİN ÖZEN

“Ben projeye olumlu bakıyorum ve oradaki binanın yıkılmasından yanayım. Komple çevre düzenlemesi yapılsın. Kooperatife de yer tahsisi yapıldıktan sonra bir sorun olacağını düşünmüyorum. Hem meydan genişler hem de trafik akışı rahatlar.”

HASİP ÖNAL (MUHTAR)

“Burada bir sağ bir de sol görüşlü insanlar var. Sol görüşlüler burada bulunan kooperatifin yıkılmasını ezelden beri istiyorlar. Ancak sağ görüş de burada 1971 yılından beri iktidarda oldu. Böyle bir kutuplaşma olmuş burada. Selimpaşa CHP’ye geçtikten sonra aynı görüştekiler burasının hep yıkılmasını istediler. Şimdi bu yerin yıkılarak meydan olmasının Selimpaşa’ya ne fayda getireceğini bilemiyorum. Burada 250 üyesi olan ve insanların alış veriş yaptığı kooperatifin yıkılmak istenmesini açıkçası hoş bulmuyorum. Daha önce yapılan meydanlar da var. Birçok bina yapıldı yarısından fazlası boş duruyor.”

BAYRAM ÇINAR

“Selimpaşa’nın yeteri kadar meydanı var ama buradaki en önemli sorun otopark. Esnaf arkadaşlarımız araçlarını sabahtan akşama kadar buradaki yola bırakıyor ve gelen müşteri beklemeden basıp gidiyor. Her gün ortalama 15-20 müşteri kaçıyor. Proje hayata geçirilsin ama otopark konusunda da gerekli düzenleme yapılsın. Ayrıca doğru bir projeyle oradaki trafik sorunu da ortadan kalkacaktır. Biz de esnaf olarak rahatlarız. Trafik düzenlenirse emin olun ki her şey yoluna girecektir. Şu dubalar zerre kadar önemli değil. Kısaca beklentim, mevcut alanın düzenlenmesi ama içerisinde park alanının da barındırılması. Bu şekilde olursa projeyi desteklerim. Bu Selimpaşa hepimizin. Belediyemizden de Allah razı olsun. Onun sayesinde ekmek yiyoruz. Sorunları en iyi esnaflar biliyor. Bu anlamda gelip bize sormanızdan dolayı da çok mutlu oldum.”

ERHAN ALAN

“Atatürk Anıtı’nın olduğu noktadan yukarıya doğru kaldırılması icap ediyor. Bizim buradaki en büyük sorunumuz otopark ve araç trafiği. Bu sabah kooperatifin önünden bu tarafa geçiş yapamadım. Buradaki trafik akışının tek yön olması da sorunu çözecektir. Gerisini siz düşünün. Yaya kaldırımlarında da ağaçlar ve direkler var. Tüm bu sıkıntıların komple çözümüne ilişkin olarak çalışmalar yapılır ve bu kapsamda meydan düzenlemesi yapılırsa fevkalade güzel olur. Bu şekildeki bir projeye elbette destek veririm.”

İSMAİL PERÇEM

“Bence o bölgede meydan çalışması ve halka açılması çok güzel olur. Trafik sıkıntısı ve oradaki o kötü görüntü de ortadan kalkar. Selimpaşa için iyi olur. Projeyi destekliyorum.”

HAKAN ERDEN

“Ben yaklaşık 20-22 seneden bu yana Selimpaşa’da oturuyorum. Bedestenlerin yapıldığı yerin yanlış olduğunu düşünüyorum. Dükkânlar polis karakolunun karşısındaki alanda olsaydı hem dükkânlar boş kalmaz hem de çarşı merkezi canlanırdı. Kör bir noktaya yapıldı. ATM’lerle canlandırılmaya çalışıldı ama Selimpaşa’nın potansiyeli ortada. Ama bahsi geçen noktada yapılacak yeni bir düzenlemenin doğru projeyle Selimpaşa’ya artı katacağından eminim. Artık Selimpaşa’nın uzayarak gelişmesi gerekiyor. Bir noktaya sıkışmamalı. Pek çok kişi geliyor ama işyeri açamıyor. Neden? Çünkü yok. Belediyenin bu anlamda projesinin mantıklı olduğunu düşünüyorum.”

BERAT GÜL

“Burada yolların dar olması özellikle trafiği etkiliyor. Ancak bir alışveriş merkezi de gerekli. Bu anlamda kooperatife de yer tahsisi yapılması durumunda projenin güzel olacağını düşünüyorum. Orta noktada bir proje olmalı.”

ERTUNÇ BALABAN

“Daha önce başkanımız bu konuda gelerek açıklamalarda bulundu. Üç katlı bir yer yapıp hem daha geniş bir düğün salonu ile birlikte daha büyük bir kooperatif binasından söz etti. Buradan iki arkadaşımız çıkıp buna itiraz etti. Oysa ki kooperatif gösterilen yere gitseydi daha iyi iş yapacaktı. Proje elbette güzel.”

SAMİ NEİŞ

“Proje bence çok güzel. Kaldı ki yeni olan her şey güzeldir. Eskiler gitsin yeni yeni hizmetler gelsin. O açıdan ben projeyi destekliyorum. Trafik sorununa da çözüm olacağını düşünüyorum.”

REMZİ AKINCI

“O bölgeye park yapılacak, insanların kullanımına açılacaksa proje iyi olur. O binadaki kooperatif ve düğün salonu işletmecileri mağdur edilmedikten sonra benim için sıkıntı yok. Projeyi bu şekliyle desteklerim.”

OSMAN KANTER

“Ben projeyi destekliyorum. Yıkılarak yeni bir çevre düzenlemesi yapılması çok güzel. Özcan Başkanımızın bu noktadaki söylemlerine katılıyorum.”

MESUT EROĞLU

“Selimpaşa yaklaşık 10 bin nüfusa sahip. Burada bakılması gereken nokta, 450-500 civarındaki kooperatif üyelerine mi hizmet vermek yoksa geride kalan yaklaşık 9 bin 500 kişiye mi hizmet vermek? Hangisine hitap edilecek? Özcan Işıklar’ın projesi buradaki çoğunluğa hitap ediyor. Bu da doğru olanı. Ben şahsen bu projeyi onaylıyorum ve destekliyorum. Azınlığı mağdur etmeden çoğunluğun menfaatleri gözetilmelidir.”

KAZIM ÖZTÜRK

“Benim için kooperatifin burada olması daha iyidir. Oraya gelen müşteri bana da geliyor. Esnaf olarak ben memnunum. Meydanın açılması da elbette iyi olur. Hangisi hayırlısıysa o olsun. Ne diyebilirim ki?”

MEHMET ÇAKIR

“Ben kooperatifin buradan kaldırılmasını istemiyorum. Bu anlamda düşünülen projeden yana değilim.”

HASAN AKKIR

“Ben projeyi destekliyorum. Yapılan düzenlemeyle hem görüntü açısından hem de trafik açısından bize faydalı olacağını düşünüyorum." 

HÜSEYİN OLGUN

“Bence çok güzel olur. Şu pislik ortadan kalksa, çay bahçesi olsa, trafik rahatlasa kötü mü olur? Pazar günleri özellikle burada trafikten geçilmiyor. Ben bu projeyi 4 yıl önce duyduğumda da çok sevindim. Bir an önce olursa memnun oluruz. Projeyi sonuna kadar destekliyorum.”