KAGİDER hem ziyaret hem Ticaret yaptı

Silivri Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) üyelerinden oluşan 28 iş kadını NDK Sofya'da Gül Bayramı nedeniyle organize edilen yerli üretim ürünlerinin teşhir edildiği fuarı ziyaret edip, üreticilerle tanıştılar.

KAGİDER hem ziyaret hem Ticaret yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) üyelerinden oluşan 28 iş kadını NDK Sofya’da Gül Bayramı nedeniyle organize edilen yerli üretim ürünlerinin teşhir edildiği fuarı ziyaret edip, üreticilerle tanıştılar.

KAGİDER Başkanı Aynur Süleymanoğlu ,yapmış oldukları iş gezisi hakkında bilgiler verdi.Süleymanoğlu yayın kuruluşlarına göndermiş olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“16-17-18 Mayıs 2014 tarihleri arasında Bulgaristan’a yaptığımız toplu iş seyahati, 28 Silivrili İş Kadınından oluşmuş olup, Sofya, Plovdiv ve Kırcali Şehirlerini kapsadı. İlçe Belediyemizden görevlendirilmiş olan Ziraat Mühendisi Sayın Gözde Göçmen de aramızdaydı. Ziyaretimizin amacı, ülkemizin komşusu olan Bulgaristan ile iş ilişkileri oluşturmak, NDK Sofya’da Gül Bayramı nedeniyle organize edilen yerli üretim ürünlerinin teşhir edildiği fuarı ziyaret edip, üreticilerle tanışmaktı.

İlçemizin toprak yapısına çok uygun olan Lavanta ekimi, bakımı, uçucu yağların üretimi, kalite kontrolü, makineli hasadı, kimyasal analizleri ve devamında en fazla kullanıldığı kozmetik ve parfüm sanayinde kullanımlarıyla alakalı, Derneğimizin Başkanı Aynur Süleymanoğlu’nun daha önce yaptığı araştırmalar sonucunda, konularında uzman Gospoja Dobrina Dimitrova ve Gospodin injiner İvan Dimitrov ile Belediyemizin Ziraat Mühendisi Gözde Göçmen’in de eşliğinde görüşmeler yapıldı Değerli çalışmalarımızın devamında yaralı olacak bilgiler alındı.

Ayrıca, Bulgaristan’ın Başkenti Sofya’da ve 2.Büyük şehri Plovdiv’de (Filibe), rehber eşliğinde mini tarihi gezi turları gerçekleştirdik.

Dönüş yolumuzda, Derneğimizin üyesi olan Sayın Nedret Kahraman’ın doğduğu köyünü ve evini ziyaret ettik. Anne ve babasıyla tanıştık ve oralarda yaşattıkları Osmanlı kültürüne göre bizlere ikramlarda bulundular.

Ticari anlamda olumlu, ancak Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden kazası nedeniyle hepimizi derin üzüntüyle boğan ve acısıyla buruk bir Bulgaristan seyahati oldu. Bu tür acıların bir daha yaşanmaması dileğiyle, Soma’da hayatını kaybeden maden işçilerine Allahtan rahmet, yakınlarına ise baş sağlığı diliyorum