TOKİ İstanbul kura sonuçları açıklandı mı?

İstanbul TOKİ kura çekimi tarihleri ve sonuçlarına yönelik sorgulamalar binlerce kişinin gündeminde yer alıyor. 250 bin sosyal konutun hak sahipleri için belirleme kurası noter huzurunda ve canlı yayında düzenlenecek. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak bilinen TOKİ İstanbul kura çekimi ne zaman yapılacak? Başakşehir, Tuzla, Esenler, Çatalca, Silivri, Arnavutköy TOKİ İstanbul kura sonuçları açıklandı mı? İşte 2023 TOKİ İstanbul kura çekimi takvimi ve diğer bilgiler.

TOKİ İstanbul kura sonuçları açıklandı mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TOKİ İSTANBUL KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN? 
Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi için büyük bekleyiş devam ediyor. TOKİ tarafından yürütülen 81 ilde 250 bin konut projesi kapsamında evi olmayan kişiler ev sahibi olacak. Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem hadisesinin ardından TOKİ tarafından yapılan açıklamaya göre kura çekilişleri ikinci bir açıklamaya kadar ertelendi. İçerisinde İstanbul’un da bulunduğu toplam 250 bin konutun çekilişlerinin ne zaman devam edeceği henüz bilinmiyor. Konuyla ilgili güncel açıklamalar geldiğinde haberimizin içerisinde olacaktır.
SON AÇIKLAMA ŞÖYLE; 
Konuyla ilgili TOKİ tarafından yapılan resmi açıklamada: 'Ülkemiz genelinde düzenlenecek olan tüm kura organizasyonları yaşanılan afetten dolayı ikinci bir açıklamaya kadar durdurulmuştur. Organizasyonlarımızda görev alan gerek teknik, gerek idari personelimiz AFAD koordinasyonunda afet bölgelerinde görevlendirilmiştir. Aziz milletimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.’ İfadelerine yer verdi.
TOKİ'DEN AÇIKLAMA GELDİ! 
TOKİ'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"250 Bin Sosyal Konut Kampanyası Kapsamında Hak Sahibi Belirleme Kura Töreni Yaşanan Doğal Afet Sebebiyle İleri Tarihe Ertelenmiştir. Kura Tarihi ve Saati İdaremizce Belirlenerek Web Sayfasında Yayınlanacaktır."

TOKİ İSTANBUL ÇEKİLİŞİ KABUL EDİLENLER VE İPTAL EDİLENLER LİSTESİ 
TOKİ geçtiğimiz günlerde resmi internet sitesinden yeni bir duyuru yaptı. İstanbul Arnavutköy, Başakşehir, Esenler, Çatalca, Tuzla ve Silivri ilçelerinde yapılacak TOKİ konutları için çekilişe katılacak ve katılmayacak kişilerin listesi yayınlandı. TOKİ’nin istediği şartları oluşturan kişiler de Engelli, Emekli, Genç, Diğer (Normal), Şehit Yakını, Terör Malulü ve Gazi kategorisinden çekilişe katılabiliyor. İşte kabul edilenler ve reddedilenler…

TOKİ BAŞVURUSU KABUL EDİLENLER LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ