Türkyılmaz 'Bu değirmenin suyu nereden geliyor'

Milliyetçi Hareket Partisi Silivri İlçe Başkanı Şenol Türkyılmaz yaptığı basın açıklaması ile Silivri'de ve ülke gündeminde yer alan eğitim sistemi hakkında bilgilendirmede bulundu.

Türkyılmaz 'Bu değirmenin suyu nereden geliyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP Silivri İlçe Başkanı Şenol Türkyılmaz konu ile ilgili yaptığı açıklamasında; “Son günlerde genelde tüm Türkiye’de özelde ise Silivri’de Milli Eğitim camiasında yaşanılan olaylar tüm kamuoyunun malumudur. Sözde paralel yapıyla mücadele bahanesiyle pek çok Milliyetçi okul müdürü sözde bir puanlamayla görevlerinden alınmış, yandaşlarını görevlendirmek için ortam oluşturulmaya çalışılmıştır. Bu durum pek çok kesimi olduğu gibi partimizi de son derece rahatsız etmektedir.

Ülkemiz maalesef hızla parti devletine doğru yol almaktadır. Benden olsun çamurdan olsun anlayışıyla ne bu ülkeyi ne de Milli Eğitim Bakanlığı’nı yönetmeniz mümkün değildir. Milli Eğitim Bakanlığı’nda başta milliyetçi okul müdürleri olmak üzere yapılan operasyonla alakalı duygu ve düşüncelerimizi daha önce Silivri kamuoyu ile paylaşmış ve “Paralel bahane milliyetçi kıyım şahane” diye tepkimizi dile getirmiştik. 

Eğitimdeki başarılarıyla anılmasını canı gönülden istediğimiz ilçemiz gün geçmiyor ki eğitim camiasındaki farklı farklı skandallarla çalkalanmasın.  En son yaşanılan skandal tüm kamuoyunun malumudur. Yakın dönemde Milli Eğitim Müdürlüğü’nün girişimleriyle Silivri’deki okul ve öğrencilere destek olmak amacıyla kurulan “Silivri Eğitim Hizmetlerini Geliştirme ve Güçlendirme Derneği” ilk icraatını çok manidar bir şekilde İlçe Milli Eğitim Müdürümüze 87.000 TL değerindeki Wolkswagen marka Passat modeli makam aracı alarak gerçekleştirmiştir. İddialara göre Beylikdüzü’nde ikamet eden Müdür Bey, her sabah bu araçla evinden alınmakta ve yine her akşam evine bırakılmaktadır. Peki, bu değirmenin suyu nereden gelmektedir?

 

Bizler Milliyetçi Hareket Partisi Silivri İlçe Başkanlığı olarak bu müdürümüze soruyoruz:

Bu araca yatırılan para ile kaç okulun bakım ve onarım masrafı karşılanabilirdi?

Bu araca yatırılan para ile kaç okulun hizmetli ihtiyacı karşılanabilirdi?

Bu araca yatırılan para ile kaç okulun temizlik ve kırtasiye masrafı karşılanabilirdi?

Bu araca yatırılan para ile sosyal yardımlaşma vakfını bekleyen kaç fakir öğrenci giydirilebilirdi?

               

Bu ve bunun gibi soruları çoğaltmak mümkündür.

Değerli Silivri kamuoyu bilmelidir ki her fırsatta haktan, hukuktan, adaletten, kul hakkından bahseden zihniyetin ilçemize gönderdiği emir eri ilk fırsatta duvara toslamış, gerçek yüzünü göstermiştir. İlçemiz okullarının onlarca ihtiyacı varken, okullarımızın çoğunda güvenlik görevlisi ve yardımcı hizmetli bulunmaz iken, okul müdürlerimiz kapı kapı dolaşarak sponsor ve hayırsever arayarak okullarının temizlik malzemesi, kırtasiye malzemesi vb. ihtiyaçlarını karşılamak için çırpınıp, devletten yardım alamazken; Üzerine tüm bunları yaparken yetersiz veya başarısız müdür olarak değerlendirilerek, onurlarıyla oynanırken, Silivri İlçe Milli Eğitim müdürümüzün konforuna bu kadar düşkün olması bizleri son derece rahatsız etmiştir.

Okullarımız yangın yeriyken, okullarımızın ve sınıflarımızın ihtiyaçları veliler tarafından karşılanıyorken yaşanılan bu skandalın değerlendirilmesini Silivri halkının takdirine bırakıyoruz” dedi.