Yaz Kampı kapanışında doyasıya eğlendiler

Önümüzdeki eğitim öğretim yılı için iddialı bir başlangıç yaparak eğitim çıtasını yukarıya çıkarmayı hedefleyen Odak Okulları bünyesine katılan Çilli Anaokulu, Yaz Kampı kapanışında öğrenci ve velileri ile doyasıya eğlendi.

Yaz Kampı kapanışında doyasıya eğlendiler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ODAK Okulları bünyesine kattığı Çilli Anaokulu Yaz Kampı’nın 7 Ağustos tarihinde başlayan ikinci bölümü Cuma günü yapılan kapanış programı etkinlikleri ile sona erdi.

Anaokulu öğrencileri, yeni eğitim öğretim yılı hazırlıklarına GEMS etkinlikleri, kamp programı, yüzme, binicilik, İngilizce ve spor etkinlikleri ile başladı. 3 haftalık kamp programının ardından da velileri ile bir araya gelen öğrenciler, hünerlerini sergiledi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün "Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler, hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz." sözüyle başlayan programda Odak Okulları Okul Öncesi Koordinatörü Esin Tunçel açılış konuşmasını yaptı.

KIDEA Eğitim Modeli’ni uygulayacaklar

ODAK Okulları’nın kampüs ve şube anaokulunda uygulayacağı program ve etkinliklerden bahsederek sözlerine başlayan ODAK Okulları Okul Öncesi Koordinatörü Esin Tunçel, kurumun temel ilkelerini de şu şekilde sıraladı:

“Temel ilkelerimiz: Atatürk ilkelerine bağlı ve cumhuriyetin değerlerine sahip çıkan; ulusal, evrensel değerleri ve demokratik yaşam biçimini benimsemiş çağdaş bireyler yetiştirmektir. Bu iki temel ilke doğrultusunda tüm eğitim kademelerinde Odak Okullarına özgü olan “KIDEA” eğitim modeli uygulanır.

“21. yüzyılın insanını yetiştireceğiz”

ODAK Okulları  “Okul Öncesi Eğitim Programı” oluşturulurken MEB İlkokul Programı temel alınmış ancak çeşitli uluslararası ve ulusal program, yaklaşım ve modellerden de yararlanılarak eklektik bir yapıda hazırlanmıştır. Toplumumuzun yapısı ve kültürel değerleri kapsamında 21.yüzyıl insanının gereksinim duyduğu bireyleri yetiştirmek amacıyla Montessori, ReggıoEmilia, High Scope, Head Start, Gems gibi okul öncesi döneme yönelik program yaklaşımlarından alınan iyi örneklerle zenginleştirilmiştir.

Okulumuzun akademik olarak her gün uygulamış olduğu günlük rutinler ise şu şekildedir:

I Am Here, Asistan Panosu, Takvim, 100 Gün Etkinliği, Göster Anlat Etkinliği her gün çocuklarımız tarafından uygulamış olduklarımızdır.

ODAK Okulları olarak bir yıl içinde 6 temadan oluşan eğitim programımızın 4 haftası tema 2 haftası GEMS olarak işlenmektedir. Ayrıca uygulamış olduğumuz programı İngilizce ile eş güdümlü olarak sürdürmekteyiz.

Eğitim sistemimizde siz değerli velilerimizi çocukları ile yaptığı etkinliklerini sizlere yıl içerisinde 1ve 2 dönemlerde portfolyo sunumları ile gerçekleşecektir.

Sayın velilerimiz Kurban Bayramı’nızı kutlar sevdikleriniz ile birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı günler dileriz.”

Veli katılımlı etkinlikler gerçekleştirildi

ODAK Okulları Okul Öncesi Koordinatörü Esin Tunçel’in yaptığı açılış konuşmasının ardından kanapış programı, öğrencilerin sınıflarında velileriyle birlikte gerçekleştirdiği etkinliklerle devam etti. Sınıf içi etkinliklerin tamamlanmasından sonra da okulun bahçesinde tekrar bir araya gelen davetliler, ODAK Anaokulu bünyesindeki Çilli Anaokulu öğrencileri tarafından sunulan dans gösterilerini izledi.