Gülüş Tasarımı Nedir?

Gülüş tasarımı, daha etkili bir yüz hattına sahip olmak ve estetik görünümünü en yüksek düzeyde korumak isteyenler için geliştirilmiş bir uygulamadır. Uygulamanın temel amacı, diğer ağız bakımı uygulamalarından farklı olarak estetik talepleri karşılamak üzerinedir. Hemen her insanda en dikkat çekici özelliklerden olan gülüş formu, gülüş tasarımı uygulamalarıyla arzu edilen standartlara getirilir.

Gülüş Tasarımı Nedir?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gülüş tasarımı diş hekimliğinin estetik alanına ilişkin bir uygulamadır ve bakım uygulamalarından farklı nitelikleri bünyesinde barındırır. Diş bakımı ve tedavi uygulamalarında temel amaç, yaşanan sorunların giderilmesi iken gülüş tasarımında bütünlüklü bir estetik görünümün elde edilmesi hedeflenir. Multidisipliner bir uygulama olarak gerçekleştirilen gülüş tasarımında farklı uygulamalar birlikte kullanılabilir.

Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır?

Gülüş tasarımında en önemli unsur hasta beklentilerinin ve taleplerinin en iyi şekilde karşılanmasıdır. Dolayısıyla bu uygulamayı gerçekleştirecek olan hekimlerin hasta taleplerini doğru şekilde kavramaları oldukça önemlidir. Gülüş tasarımı, birçok uygulamayı içerdiği gibi teknolojik olanaklardan da önemli düzeyde faydalanılması gereken bir estetik müdahaledir.

Gülüş tasarımının uygulama sürecinde ilk olarak hasta taleplerine uygun biçimde hedeflenen tasarım dijital ortamda çizilir. Sakarya Ortodonti ve Estetik Diş Kliniği tarafından da gerçekleştirilen uygulama süreci ise şu adımlardan oluşur;

·       Öncelikli olarak hastanın yüz hatlarının ölçüleri alınır ve kaydedilir.

·       Ağız bölgesindeki olası problemleri belirlemek adına bazı hastaya özel işlemler gerçekleştirilir.

·       Ağız içerisinde diş etlerinde var olan seviye sorunları düzenlenir ve stabil bir görünüm elde edilir.

·       Hastanın yaşadığı diş sağlığı sorunlarına göre çeşitli uygulamalar yapılır ve diş eksiklikleri giderilir.

·       Diş yüzeyinde bulunan görsel bozuklukların giderilmesi adına temizlik ve bakım işlemleri gerçekleştirilir.

·       Estetik kompozit dolgu adı verilen dolgu ürünleriyle diş bölgesinde biçimsel bozukluklar giderilir.

Tüm bu sürecin tamamlanmasının ardından hedeflenen tasarıma uygun biçimde dudak yapısı incelenir ve gerekli müdahaleler yapılarak uygulama tamamlanır. https://meltemmutluguler.com/ üzerinden detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Gülüş Tasarımı Neden Önemlidir?

Sağlıklı dişlere sahip veya ağız çevresinde herhangi bir sağlık sorunu yaşamıyor olmak her zaman etkili bir diş görünümü için yeterli değildir. Gülüş tasarımı tam da bu tarz durumlarda daha estetik ve etkileyici bir yüz hattına sahip olmak isteyenlere estetik dokunuşlarla kusursuza ulaşma olanağı sunar. Gülüş tasarımıyla estetik açıdan yüz hattını bozan ve deformasyona uğratan birçok sorunun çözüme kavuşturulması mümkündür. Bu durum kişinin ruhsal ve fiziksel anlamda kendisini iyi hissetmesinde önemli rol oynar.