Işıklar Muhtarlarla Buluştu

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Çayırdere Mahallesi'nde düzenlenen ve Birim Müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantıda muhtarlarla bir araya gelerek talep ve önerileri dinledi.

Işıklar Muhtarlarla Buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Çayırdere Mahallesi’nde düzenlenen ve Birim Müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantıda muhtarlarla bir araya gelerek talep ve önerileri dinledi.

 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Çayırdere Mahallesi’nde düzenlenen toplantıda muhtarlarla bir araya geldi. Başkan Işıklar’a, Silivri Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Solak, Silivri Belediyesi Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı ve birim müdürleri de eşlik etti. Işıklar, tüzel kişiliği sona eren orman köyleriyle ilgili envanterlerin tamamlanmak üzere olduğuna dikkat çektiği konuşmasında, “Ramazan ayı içerisinde buraları teslim alacağız. Vatandaşlarımızı da bilgilendirerek kimsenin aklında bir soru işareti kalmamasını sağlayacağız” dedi.

 

IŞIKLAR: AMACIMIZ İŞLEYİŞİ BOZMAK DEĞİL

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, muhtarlarla bir araya geldiği kahvaltıda yaptığı konuşmasında, “Köy tüzel kişiliği sona eren orman köylerimizin envanterleri tamamlanmak üzere. Sıra bunları teslim almaya geldi. Ramazan ayı içerisinde sizlerle bir araya gelerek vatandaşlarında katılımıyla bu işlemi gerçekleştireceğiz. Bu konuyla ilgili bilgilendirme kitapçıklarımızı da hazırlıyoruz. Kimsenin aklında soru işaretleri kalsın istemiyoruz. Ne aldık? Ne var? Herkes bilecek. Bizim amacımız gelip buralarda işleyen sistemi bozmak değil. Eğer işleyişte bir sorun yoksa muhtarlarımızda bunu doğruladıktan sonra bizim bir müdahalemiz söz konusu olmayacak. Kantar, icarlar gibi gelir getiren yerler var. Buralarda neler yapılması gerektiğini, kimlerin sorumluluğunda ya da kullanımında kalması gerektiğini en iyi bilen siz muhtarlarımızsınız. Bunları günü gelince karşılıklı olarak konuşacak ve neticelendireceğiz” dedi.

 

“EN KISA ZAMANDA SORUNLARINIZI ÇÖZECEĞİZ”

Işıklar konuşmasına daha sonra şöyle devam etti: “Sizlerin bizden beklentileri ve talepleri var. Bunları ayrı ayrı yapmak yerine hepsini bir araya topluyoruz. Tek bir ihaleyle bunları çözeceğiz. Bu nedenle sizleri biraz beklettik ama sonuna geldiğimizi belirtmek isterim.”

 

“BU TOPRAKLARA SAHİP ÇIKMAK BOYNUMUZUN BORCU”

Tarım uygulamaları hakkında da bilgiler veren Işıklar, “Bu topraklara sahip çıkacağız. Bu verimli topraklarda ileri tarım uygulamalarıyla elle tutulur, gözle görülür üretim örneklerini çoğaltacağız. Bunları insanlarımıza anlatmak, tarım arazilerimize sahip çıkmak bizim boynumuzun borcu” dedi.

 

ARGUN ENGİNAR ÜRETİMİ HAKKINDA BİLGİLENDİRDİ

Toplantıya katılan ve Silivri’de enginar üretimi yapan Sinarin Tarım’ın Sahibi Tamer Argun da faaliyetleriyle ilgili bilgiler aktararak muhtarlardan bu konuda destek istedi. Silivri Belediyesi ile de konuya ilişkin görüşmelerde bulunduğunu ifade eden Argun, alım garantili enginar üretimine sıcak baktıklarını ifade etti.

 

IŞIKLAR’A PLAKET VERİLDİ

Toplantı sonunda Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a, Silivri Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Eren tarafından bugüne kadarki desteklerinden ötürü teşekkür plaketi verildi.