Türkyılmaz 'Okul Müdürlerinin %70'i tırpanlandı'

Milliyetçi Hareket Partisi Silivri İlçe Başkanı Şenol Türkyılmaz, son haftalarda Milli Eğitim Bakanlığının kadrolaşma uğruna gerçekleştirdiği usulsüzlüklere kayıtsız kalmadı.

Türkyılmaz 'Okul Müdürlerinin %70'i tırpanlandı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi Silivri İlçe Başkanı Şenol Türkyılmaz, son haftalarda Milli Eğitim Bakanlığının kadrolaşma uğruna gerçekleştirdiği usulsüzlüklere kayıtsız kalmadı. 

MHP Silivri İlçe Başkanı Şenoğlu Türkyılmaz konu ile ilgili yaptığı açıklamasında; “Milli Eğitim tarihinin en büyük skandallarından birisiyle karşı karşıyayız. Milli eğitim Bakanlığı ve bu bakanlığı sevk ve idare eden hükümet partisi, liyakati, hakkaniyeti katletmiş, yalakalığı, taklacılığı ve karaktersizliği yüceltmiştir. 

Hükümet çıkardığı kanun ve yönetmelikler vasıtasıyla 4 yılını dolduran tüm müdür, müdür yardımcıları ve idarecileri görevden almış bulunmaktadır. Bu usulsüz uygulamalarla birlikte okul müdürlerini objektif olmayan kriterler çerçevesinde değerlendirmeye alarak 75 puan ve üstünü almayan tüm okul müdürlerinin idareciliklerini sonlandırmıştır. 

Peki, bu değerlendirmeyi Milli Eğitim kiminle yapmıştır? Silivri’ye 1 ay önce atanmış ilçe milli eğitim müdürüyle 4 ay önce atanmış şube müdürleri ile birlikte ilçe okullarının müdürlerini değerlendirmeye tabi tutmuştur. Tek başlarına yolunu dahi bulamayacakları okulların müdürlerini değerlendirmeye tabii tutarak mevcut müdürlerin %70’ni tırpanlamaktadır. Yüksek puan alan okul müdürlerinin de çoğunluğunda iktidarın arka bahçesi olan bir sendika üyesi olması düşündürücüdür. 

Üyesi bulundukları sözde eğitim sendikasının üyeleri yetersizliklerine rağmen okullarda müdürlük vasfına haiz olmuştur. Bu durumda değerlendirmelerin tamamının siyasal nitelikte yapıldığını ortaya koşmuş olmuyor mu? Ayrıca bu sürece AKP Silivri İlçe yönetiminin ve milletvekillerinin bizzat sürecin içinde olduğu da gözden kaçırılmamalıdır. Bizzat tetikçilik yapması için göreve atanmış yeni milli eğitim müdürü ile birlikte hareket edilmiştir. 

Okulların açılmasına 3 hafta kaldığı bir ortamda Silivri’de okulların %70’i müdürsüz bırakılmıştır. Zaten kaos içinde bulunan milli eğitim sisteminin içinden çıkamayacak bir hal alması ilçeye ihanettir.Çalışmaları ve başarıları kamuoyu tarafından çok iyi bilinen, pek çok okul müdürü yandaş olmadıkları için AKP hükümeti tarafından kıyıma uğramıştır. Biz MHP Silivri ilçe Teşkilatı olarak bu olaya kesinlikle sessiz kalmayacağımızı kamuoyu ile paylaşmak isteriz” dedi.