Lezzetli yemekler yapmak için püf noktaları

Yemek yapmanın püf noktaları oldukça ufak ayrıntılarda gizlidir. Bu püf noktalarından faydalanarak tadına doyum olmayan yemekleri siz de rahatlıkla yapabilirsiniz.

Lezzetli yemekler yapmak için püf noktaları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çorba Ve Sosların Kıvamını Un İle Güzelleştirin
Bir parça un ile en lezzetli ve kıvamlı çorbaları yapabilirsiniz.

Eti Doğru Şekilde Marine Edin
Eti Ayçiçek veya mısır yağı ile marine etmek yerine zeytinyağı kullanmak yemek yapmanın püf noktalarındandır.

Karnabaharı Un İle Haşlayın
Sevilen sebze karnabaharı haşlarken suyuna bir kaşık un koyun bu şekilde kokusunu duymayacaksınız.

Patates Fazla Tuzu Çeker
Yemek tarifi püf noktaları arasında belki de en bilineni tuzu fazla kaçan yemeğe kabuksuz yarım bir patates eklemektir.

Köftenin Ortasında Boşluk Oluşturun
Bu şekilde kıymanın suyunu kaybetmesine engel olabilirsiniz.

Beşamel Sosunuzu Tatlandırın
Sütü kaynatırken defne ve karanfil ile tatlandırılmış bir parça soğan eklemek beşamel sosunuzu başka bir boyuta taşıyacaktır.

Soğuk Kurabiye Hamuru Kullanın
Soğuk kurabiye hamuru daha gevrek ve sağlam bir pişirme süreci yaratır.

Mercimeği Kimyonsuz Pişirmeyin
Kimyon yardımı ile ekstra lezzet elde edebilir ve sindirim sorunlarından da kurtulabilirsiniz.

Tavuk Suyuna Kabuklu Sarımsak Atın
Kabuklu sarımsak tavuğun lezzetini üst seviyeye çıkarır.

Galeta Unu İle Milföyün Tepsiye Yapışmasına Engel Olun
Yapışmayı önlerken fazla yağlı böreklerden de kaçınmış olursunuz.

Patatesleri İki Kez Kızartın
Bir kez oda sıcaklığında bir kez de yüksek ısıda kızartarak çıtır patatesler elde edebilirsiniz.

Patlıcanları Tuzlu Su İle Yumuşatın
Tuzlu su patlıcanın acılığını alacaktır.

Patatesi Margarin İle Haşlayın
Bir parça margarin ile daha yumuşak patateslere sahip olacaksınız.

Baharatları Isıtın
Bu şekilde aromaları daha yoğun olur.

Ciğeri Çok Pişirmeyin
2-3 dakika ateşte tutmak yeterli olacaktır.

Daha Beyaz Bir Pilav İçin Limon Suyu
Ayrıca bir küp çeker ile pilavın tadını yoğunlaştırabilirsiniz.

Soğanı Şeker İle Kavurun
Karamelize olan soğanlar yemeğinize lezzet katacak.

Tereyağı Ve Zeytinyağını Birlikte Kullanın
Yemek tarifi püf noktalarının en sonuncusu ise yanma ısısını dengelediği için tereyağını bir parça zeytinyağı ile eritmektir.