Sedye ile geldiği hastaneden yürüyerek çıktı

Evinde geçirdiği kaza sonrası omurgası kırılan ve yaklaşık 6 ay yatalak olan 75 yaşındaki yaşlı kadın, sedye ile getirildiği hastaneden yapılan operasyon sonrasında yürüyerek taburcu edildi.

Sedye ile geldiği hastaneden yürüyerek çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri’de, evinde düşerek omurgası kırılarak yaralanan 75 yaşındaki Pakize Eker, Silivri Kolan Hospital Beyin ve Sinir Cerrahisi hekimlerinden Op. Dr. Erkan Gürgen tarafından yapılan operasyon sonrasında hastaneden yürüyerek taburcu oldu.

Silivri ve çevresinde sağlık alanında yapmış olduğu atılımlarla başarılı operasyonlara imza atan Bener Mansuroğlu başhekimliğinde Silivri Kolan Hospital, kadrosuna alanında uzman hekimleri dahil ederek hizmet kalitesini yükseltmeye devam ediyor. Son olarak, evinde düşerek belinden yaralanan 75 yaşındaki Pakize Eker, sedye ile getirildiği hastaneden aynı gün yürüyerek taburcu edildi.

“MUCİZE BİR AMELİYAT”

Yapılan operasyonla ilgili olarak bilgiler veren Beyin ve Sinir Cerrahisi hekimlerinden Op. Dr. Erkan Gürgen “Hastamız evde düşme sonrasında sırt ve bel ağrısı şikayetiyle hastanemize başvurdu. Yaptığımız tetkiklerde torakal 12 dediğimiz bölgede çökme kırığı olduğunu, çökme kırığına bağlı olarak ta hastada şiddetli ağrılar meydana geldiğini gördük. Eskiden bu tür tedavilerde hastalara korse verilir, iki üç ay yatın denirdi, kendi halinde yavaş yavaş toparladı ama yatalak hale geldiği için idrar yolu enfeksiyonu akciğer enfeksiyonu ve diğer sistemik problemlere bağlı olarak ölüme kadar giden komplikasyonlar olurdu. Çünkü bu tür hastalar düşmeden önce omurgasını kırmadan önce hayatlarını sürdürebilen insanlarken bu kırık kaderleri tamamen değiştirirdi. Şimdi uyguladığımız Vertebroplasti sistemi ile bu hastayı biz 20 dakikalık operasyonla kırık olan omurgasının içine girip Metil Metakrilat dediğimiz, çimento dediğimiz kırık kemiğin içini doldurarak bu ağrılara anında kesiyoruz. Yapılan operasyon sonrasında hastayı 2 saat sonra ayağa kaldırıyoruz.75 yaşında neler yapabiliyorsa kırığı oluşmadan önceki haline geri döndürüyoruz. Mucize bir ameliyat bu”dedi.

“20 YILDIR 1000’E YAKIN HASTAYA UYGULADIM”

Eskiden yapılmıyordu diyerek sözlerini sürdüren Gürgen “Ameliyathane donanımları, Vertebroplasti uygulamasını yapan hekimlerin az olmasından ötürü bunlar becerilemiyordu. Ama ben Vertebroplasti dediğimiz işlemi 20 yıldır 1000’e yakın hastaya işlemi uygulayarak bu ağrılarından kurtardım. Bu operasyonlar diş dolgusu gibi 20 dakikada bitirilen basit ameliyatlar değil, çok hassas detaylar var” dedi.

“AĞRILARIMDAN DOLAYI HASTANEYE BAĞIRARAK GELDİM”

Ameliyat sonrasında kontrol ve teşekkür amaçlı doktoru ziyaret eden 75 yaşındaki Pakize eker de “İlk geldiğimde ağrılarımdan dolayı bağırarak hastaneye getirdi çocuklar, ameliyat sonrasında ise yürüyerek evime gittim. Başta doktorum Erkan Bey olmak üzere tüm hastane çalışanlarına teşekkür ediyorum. Allah bütün işlerini rast getirsin. Çok memnunum, yatacağıma ayağa kalktım. Tüm ihtiyaçlarımız giderebiliyorum.”dedi.

“AMELİYATHANE CİHAZLARI SON TEKNOLOJİ”

Op. Dr. Erkan Gürgen “Bugüne kadar 20’ye yakın sağlık kuruluşunda görev yaptım. Silivri Kolan Hastanesindeki ameliyathane personelinin tecrübesinin yanında kullanılan cihazlar son teknoloji sistemleri, işimi gören ve elimi hafifleten bir ortamı mevcut. Anestezi doktorlarımız çok tecrübeli, yönetimimizi çok seviyorum, inşallah Silivri halkına elimden geldiği kadar ağrılara şifa olmak için var gücümüzle çalışacağız.”dedi

ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ

Ziyaret sonrasında Hastane başhemşiresi Aynur Karaoğlu ve Hasta Hizmetleri müdürü Serap Temiz, Pakize Eker ve Op. Dr. Erkan Gürgen’e çiçek takdim etti.