Türkyılmaz:' Milli irade sandığa tam yansımadı'

Milliyetçi Hareket Partisi Silivri İlçe Başkanı Şenoğlu Türkyılmaz Pazar günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili yaptığı değerlendirmede 'Milli iradenin sandığa tam olarak yansımadığı şeklinde oldu'dedi.

Türkyılmaz:' Milli irade sandığa tam yansımadı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi Silivri İlçe Başkanı Şenoğlu Türkyılmaz Pazar günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili yaptığı değerlendirmede “Milli irade sandığa tam olarak yansımadı”dedi. 

Çatı adayı destekleyen partilerin seçmen kitlesini sandığa taşıyamadığını sözlerine ekleyen Şenoğlu Türkyılmaz, “Silivri’de yüzde 25’ye yakın bir seçmen sandığa gitmedi. AKP adayını destekleyen seçmenler eksiksiz sandığa giderken, Ekmeleddin İhsanoğlu’nu desteklemesini beklediğimiz seçmen ise sandığa gitmediği açıkça görülmüştür.

30 Mart Yerel seçimlerinde ilçemizde %42 oy alan AKP bu seçimlerde ilçemizde gerileme yaparak oy oranını %41’e taşımıştır. Parti teşkilatımız da oylarını arttırmıştır. İlçemizde seçimleri yüzümüzün akı ile tamamlamış bir yönetim olarak gurur duysak da genelde alınan oylar sevincimizi gölgelemiştir.

Milletin iradesine saygı duyduklarını ifade eden MHP İlçe Başkanı Şenoğlu Türkyılmaz ise “MHP olarak milletimizin tercihine saygı duyuyoruz. Ancak yinede milletin iradesinin tam olarak sandığa yansıdığını düşünmüyoruz. Çünkü sandığa gitmeyen seçmenler beklentilerin çok üzerinde oldu.13 partinin girişimiyle yapmak istediği güzel bir tablo mevcuttu. Ancak çeşitli yollarla karalama kampanyaları yürütüldü ve milletin sandığa gitmesi engellendi. Milli iradenin tam olarak sandığa yansıdığını düşünmüyoruz. Ancak temennimiz seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm halkımızı kucaklayacak milli bir Reisi Cumhur olarak görevini yapmasıdır” dedi.