Yalçın 'Acil bir açıklama bekliyoruz'

Milliyetçi Hareket Partisi Silivri İlçe Teşkilat Başkanı Zafer Yalçın eski köy yeni mahalle muhtarlıkları tanıtım tabelalarındaki Türkiye Cumhuriyeti (TC) ibaresinin kaldırılması konusunda sert bir açıklamaya imza attı.

Yalçın 'Acil bir açıklama bekliyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi Silivri İlçe Teşkilat Başkanı Zafer Yalçın eski köy yeni mahalle muhtarlıkları tanıtım tabelalarındaki Türkiye Cumhuriyeti (TC) ibaresinin kaldırılması konusunda sert bir açıklamaya imza attı. 

Teşkilat Başkanı Zafer Yalçın açıklamasının devamında Anayasa'nın değiştirilemez hükmü taşıyan ilk 3 maddesini hatırlatarak; 

Madde 1- Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.

Madde 2- Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.

Madde 3- Türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Millî marşı İstiklal Marşı’dır. Başkenti Ankara’dır. 

Şimdi ise geldiğimiz noktada güzide ilçemizin eski köy yeni mahalle muhtarlıklarının tanıtım tabelalarındaki Türkiye Cumhuriyeti’ni sembolize eden TC ibaresinin kaldırılması hazmedilebilecek bir konu kesinlikle değildir. Bir takım çevreler TC’nin silinmesini hazmedebilir lakin Milliyetçi Hareket Partisi var olduğu süre içinde bu kesinlikle yaşanmayacak bir durum olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil ve sembolize eden çağrıştıran her değer ve belgeden Yüce Türk adının, Büyük önderimiz Atatürk’ün izinin ve resimlerinin silinmesine milletimiz adına kaygı ile yaklaşmaktayız. Kaygıların arttığı bu dönemde ilçemiz Silivri’de, bulunan muhtarlık binalarımızın tanıtım tabelalarındaki TC ibaresinin bizzat Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın emri ile mi yazılmadı? Yoksa bu ibare belediyede kendini bilmez bir birimin yanlışlığı mıdır bunun gün yüzüne çıkartılması gerekir. 

TC’nin tabelalardan silinmesi talimatını Işıklar mı verdi yoksa belediyedeki bir birimin yanlışından dolayı mı silindi. İşte bu konu ile ilgili Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’dan ivedi bir açıklama bekliyoruz. Yoksa CHP’de AKP gibi mi düşünmeye başladı acaba. Kişiler bir yana ama kurumlarda işleyişler zaman zaman farklılıklar gösterebilir. Son politikalardan sonra özellikle CHP’nin de partisel olarak PKK ile pazarlık masasına oturduğu biliniyor. Belki de CHP’nin bir anlaşmasıdır, bu tıpkı AKP’nin olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil eden her türlü simgeyi gönüllerden temizlemek. Kapalı kapılar ardından dönen kirli pazarlıklar belki bu şekilde gün yüzüne çıkartılıyordur. Bilinmelidir ki MHP Silivri Teşkilatı olarak, her konuda olduğu gibi bu konuda da üzerine düşeni yapacak ve gereken tepkiyi fazlasıyla gösterecektir. Ne mutlu Türküm diyene.