İlk derslerini Çağ Kabara'da yaptılar

Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal bölümü öğrencileri ve öğretmenleri Çağ Kabara'ya verimli bir eğitim gezisi gerçekleştirdi.

İlk derslerini Çağ Kabara'da yaptılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Sanayi Odası’nın, mesleki ve teknik eğitimde sektörlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü sağlamayı amaçlayan Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü gereğince öğrenciler, fabrikada ilk derslerini okul öğretmenlerinden malzemeler hakkında aldı.
İkinci derste Dorukhan Enes Kocabaş firma tanıtımını, ürün gamını sektörü, ihracat bilgilerini kg/dolar ihracatlarının karşılaştırmasıyla firmanın tarihçesini tanıtım filmiyle aktardı. Aynı ders içinde Dilara Karagöz üretim planlamadan sevkiyata kadar aşamaları anlatarak, yönetişim hakkında bilgi verdi.Sermin Torçu, mal alımında ve sipariş girişlerindeki işleyiş biçimlerini anlatarak firmanın yönetim biçimi hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Çağ Kabara Ustabaşı Kemal Karar metal işçiliği, kalıp konstrüksiyonu ve tolerans malzeme bağlamında teknik bilgileri aktardı. Ölçmenin önemini, ölçme cihazlarının mekanik ve elektronik olanlarını ve inceliklerini göstererek, örnek  bir kalıp üzerinde kalıp elemanlarının prese adaptasyonunu ve elektronik iletimi hakkında bilgilendirmelerde bulundu.