Başkan Yılmaz: 'Selimpaşa Türkiye'nin en müstesna yerlerinden biri'
Silivri Belediyesi ve Silivri Kent Konseyi iş birliğiyle hayata geçirilen ve ilçedeki mahallelerin hikâyesini konu alan belgesel dizisi projesi kapsamında Selimpaşa'da Hayat Var belgeseli için gala programı düzenlendi. Etkinlikte konuşan Başkan Yılmaz, 'Selimpaşa'nın cazibe merkezi olabilme potansiyelinden hareketle buradaki çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz.' dedi.
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın ‘Silivri’de Hayat Var’ ve ‘Silivri yalnızca merkezden ibaret değildir’ sloganlarından ilham alan Silivri Kent Konseyi, Silivri Belediyesi iş birliğinde bu algıyı güçlendirmek adına başlattığı belgesel dizisi projesine devam ediyor. İlki Gümüşyaka Mahallesi için düzenlenen belgesellerin ikincisi Selimpaşa Mahallesi için hayata geçirildi. Selimpaşa’da Hayat Var belgeselinin gala programı, Güzel Sanatlar Akademisi binasında gerçekleştirildi. Belgeselde; tarih boyunca Silivri’nin adeta küçük kardeşi olarak varlığını sürdüren ve birçok medeniyete ev sahipliği yapan Selimpaşa’nın tarihi anlatıldı. Belgesel serisi önümüzdeki günlerde Silivri’nin farklı mahalleleri için düzenlenmeye devam edecek.
YILMAZ: “SELİMPAŞA İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Selimpaşa’nın müstesna bir mahalle olduğunun altını çizen Başkan Yılmaz, “İlk belgeseli Gümüşyaka’da izlemiştik. Şimdi de Selimpaşa’da Hayat Var belgesi için bir aradayız. Kent Konseyini tebrik ediyor ve bu tür çalışmalarda desteğimizin her zaman onlarla birlikte olacağını ifade etmek istiyorum. Selimpaşa bence Türkiye’nin en müstesna yaşam alanlarından biri. Selimpaşa’nın cazibe merkezi olabilme potansiyelinden hareketle buradaki çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Çocuklarımızın donanımlı bireyler olabilmeleri adına Selimpaşa’mızda Nişantaşı Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesi ile çok önemli iş birlikleri yaptık. Çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan kurtulması adına Yeşilay Danışmanlık Merkezine (YEDAM) tarihi bir binamızı tahsis ettik.