Aşırı hız…Yine aynı son

Haftanın ilk günü Silivri'de iki ayrı kaza meydana geldi. Kazaların oluşunda ise sürücülerin 'aşırı hız' nedeniyle aracın hâkimiyetini kaybetmesi dikkat çekti.

Aşırı hız…Yine aynı son
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlk kaza, sabah saatlerinde Altınorak mevkiinde yaşandı. G. K. isimli sürücünün aşırı hız yapması sonucu kaza kaçınılmaz oldu. Silivri istikametine doğru giden 10 Y … plakalı spor otomobilin direksiyon hâkimiyetini kaybeden sürücü, önce aracı ile yolda sağa sola savruldu, ardından da yol kenarında bulunan beton seti yıkarak takla attı. Araç, ancak 150 metre sürüklendikten sonra durabildi. Kaza sonrası hastaneye kaldırılan G. K., kazadan hafif sıyrıklarla atlatmanın şansını yaşarken, aracın LPG’li olması da “Ya patlasaydı” endişesini akıllara getirdi.

 

GELENİ GÖRMEYİNCE…

Bir diğer kaza da, Silivri E–5 yan yolu Musa Çavuş Sokak BP benzinlik önünde yaşandı. A. Y. hâkimiyetindeki 34 ZPC … plakalı araç, aşırı hızın kurbanı oldu. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, kaza şu şekilde gelişti; “34 ZPC .. plakalı araç süratli bir şekilde seyir ederken, bu sırada E-5’ten yan yola girmek için hazırlanan aracı fark etmedi. Fark ettiği sırada ise aşırı hızından dolayı direksiyon hâkimiyetini kaybederek önce bariyerlere, daha sonrada elektrik direğine çarparak durabildi.”

 

‘BİRİ ÖLMEDEN OLMAYACAK’

Kaza sonrası çevredeki vatandaşlar, kazanın olduğu bölgenin daha önce birkaç defa şikâyet edildiğini söyleyerek; “E-5’ten yan yola giriş kısmında uyarıcı levhanın olmaması, araçların da dikkatsizce yan yola giriş yapmasına neden oluyor. Bilen biliyor, bilmeyen de bu şekilde kaza yapıyor. Birileri ölünce belki bir kısım yetkililerin dikkatini çeker diye düşünüyoruz. Yoksa başka türlü önlem alınmayacak” diye tepki gösterdiler.